Οι σφραγίδες της απάτης στις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής βαρύνουν την ΕΤΕ

Κάποια από τα πιο εντυπωσιακά ευρήματα στο ξεκίνημα της έρευνας για την υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής ήταν οι σφραγίδες που υπάρχουν στα διάφορα σημεία του τίτλου, του χαρτιού της μετοχής. Σφραγίδες που φανερώνουν την πορεία της μετοχής στο χρόνο και λένε τη δική τους ιστορία, καθιστώντας κάθε χάρτινη μετοχή μια διαφορετική κλωστή στο ίδιο ύφασμα, στην ίδια ιστορία. 

Θέλοντας να επεκτείνουμε την έρευνα πριν ένα χρόνο, ανεβάσαμε στο Banquedorient.org την παράκληση προς τους υπόλοιπους μετόχους να μοιραστούν μαζί μας τις σφραγίδες που έχουν οι μετοχές τους (http://banquedorient.org/web/?p=1404). Αυτό το κείμενο ουσιαστικά είναι μια κοινή προσπάθεια όλων όσων συμμετείχαν στο κάλεσμα μας και αποτυπώνει τη διαχρονικότητα της απάτης στην υπόθεση της Τράπεζας Ανατολής, μακριά από παραμύθια και θεωρίες συνωμοσίας. 

Σε αυτή την παρουσίαση δεν θα εξετάσουμε τις συχνές σφραγίδες που βρίσκονται πάνω στο σώμα κάθε μετοχής. Τέτοιες τυπικές σφραγίδες είναι η σφραγίδα για την προκαταβολή των 200 δραχμών και οι σφραγίδες για τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. 

Θα δούμε όμως σφραγίδες που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, εφόσον αυτά που υποστηρίζει η Εθνική Τράπεζα ήταν αληθινά και όχι παραμύθια. Μόνες τους οι σφραγίδες, όσο κι αν είναι εντυπωσιακές δεν λένε κάτι. Αν συνδυαστούν όμως με ιστορικά στοιχεία και τη νομοθεσία της εποχής αποκαλύπτουν ένα σημαντικό κομμάτι της αλήθειας......

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: http://banquedorient.org/web/?p=2977

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια