Αλ. Τσίπρας στους γραμματείς Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ: Κινητοποίηση του λαού και ανοιχτή πολιτική συμμαχιών

Η κινητοποίηση του κόσμου και η στρατηγική συμμαχιών του ΣΥΙΡΖΑ ήταν το αντικείμενο της συνεδρίασης των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών και του Οργανωτικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα.
Στην ομιλία του, ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση υποκρίνεται ότι διαπραγματεύεται και πως η τρόικα προετοιμάζει το έδαφος της διαπραγμάτευσης με την επόμενη κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας, έχει δύο όπλα: την κινητοποίηση του κόσμου και πρέπει να αποκτήσει μια στρατηγική έντιμων καθαρών συμμαχιών.
"Χωρίς να γινόμαστε πλυντήριο, θα συγκροτήσουμε σε αξιόπιστη βάση, με προγραμματικούς όρους, έντιμα και ανοιχτά, όχι κάτω από το τραπέζι, ένα νέο πλειοψηφικό μπλοκ πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων" τόνισε ο Αλ. Τσίπρας. "Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το επόμενο διάστημα οι οργανώσεις μας να γίνουν πεδίο αντιπαράθεσης ομάδων συμφερόντων στο όνομα του τάδε υποψήφιου ή του δείνα υποψήφιου. Και εδώ χρειάζεται μια λεπτή ισορροπία. Χρειάζεται ταυτόχρονα να είμαστε ανοιχτοί σε κοινωνικές δυνάμεις, σε φερέγγυα πρόσωπα" ανέφερε.
"Δεν είναι δυνατό να θεωρούμε ότι έχουν θέση δίπλα μας μόνο όσοι ήταν στον ΣΥΡΙΖΑ του 4%, αλλά πρέπει να φτιάξουμε ένα πλατύ μέτωπο και να πάρουμε το 40 ή το 45%" συνέχισε. "Από την άλλη, δεν θέλουμε να βάλουμε στα ψηφοδέλτιά μας αυτούς τους οποίους αύριο μπορεί να τους βρούμε μπροστά μας. Είτε επειδή συμμετείχαν στο πάρτι της προηγούμενης περιόδου, είτε επειδή είναι διακριτό στον κόσμο ότι είναι έτοιμοι να πάνε όπου φυσάει ο άνεμος" παρατήρησε.
"Εγώ σας ζητώ να μελετήσουμε τους κώδικες δεοντολογίας για τους βουλευτές που συνέταξε το Podemos" πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας. "Kαι να βάλουμε όρους και κανόνες για όσους/ες θα θελήσουν να είναι είτε υποψήφιοι στα ψηφοδέλτιά μας, είτε θα ενταχθούν στον κρατικό μηχανισμό αν πάρουμε την κυβέρνηση. Έτσι θα δημιουργήσουμε κανόνες, αλλά και συνθήκες νέας εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας γιατί εμείς δεν έχουμε σχέση με το χθεσινό, το παλιό και το διεφθαρμένο" είπε.
"Τέλος, πρέπει να δημιουργήσουμε και την αίσθηση ότι δεν είναι και το πιο σημαντικό στην οργανωμένη ζωή ενός αριστερού ανθρώπου το αν θα εκλεγεί ή όχι βουλευτής. Προσωπικά θεωρώ πολύ πιο σημαντική τη θέση του στελέχους που κρατάτε εσείς, του επικεφαλής δηλαδή, του γραμματέα μιας οργάνωσης από αυτή του βουλευτή. Δεν απαξιώνω το ρόλο του βουλευτή. Τη θέση σας όμως τη θεωρώ πιο σημαντική παρότι εμείς κάποιες στιγμές την έχουμε υποβαθμίσει και θεωρούμε στελέχη μας μόνο τους βουλευτές. Όσοι από εσάς θέλετε να είστε ή πρέπει να είστε υποψήφιοι βουλευτές να δώσετε τη θέση σας σε κάποιον/α άλλον/η που πρέπει να αναλάβει αυτήν την κρίσιμη θέση. Είναι ασυμβίβαστο" κατέληξε ο Αλ. Τσίπρας.

avgi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια