Το ΠΑΣΟΚ… δεν πάει πουθενά με τον Βενιζέλο

Λάζαρος Καλλιανιώτης 
Ανεξαρτήτως όσων πολλών μπορεί να καταλογήσει κανείς στον Γιώργο Παπανδρέου, είναι προφανές ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ, υπό
την ηγεσία του Ευάγγελου Βενιζέλου… δεν πηγαίνει πουθενά.
Ίσως και να είναι άδικο για τον αντιπρόεδρο και Υπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης, να έχει συνδέσει τον επίλογο της πολιτικής διαδρομής του σε κορυφαία πόστα, με τη συρρίκνωση του Κινήματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, από μαζικό και παρεμβατικό σε… παράταξη τσέπης.
Αυτή ωστόσο είναι η πραγματικότητα. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ, χωρίς ταυτότητα και πυξίδα, και με ανεπαρκή ηγετική ομάδα να προσφέρει στην ελληνική κοινωνία μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση, αποτελεί έρμαιο για τον ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι και τη Νέα Δημοκρατία, καθώς όπως αποδεικνύουν τα ποιοτικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων, με την παραπάνω σειρά καταγράφεται η… λεηλασία της εκλογικής βάσης του.
Στην Ελλάδα, όπως και σε κάθε χώρα του κόσμου, τα κόμματα στηρίζονται κυρίως στην εικόνα και την προσωπικότητα του αρχηγού τους. Είτε αυτός εμπνέει, είτε όχι. Στην περίπτωση του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έφτασε σήμερα να είναι ο πλέον αντιδημοφιλής πολιτικός αρχηγός, από τη στιγμή που ο… χειρότερος Νίκος Μιχαλολιάκος προφανώς βρίσκεται εκτός συναγωνισμού.
Η αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ λοιπόν φαντάζει μονόδρομος, αν προσδοκά το Κίνημα να διεκδικήσει ένα αξιοπρεπές ποσοστό στις επερχόμενες πρόωρες εκλογές, ώστε στη συνέχεια να διαδραματίσει ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις και ζυμώσεις. Και η αλλαγή ηγεσίας φαίνεται ότι θα έρθει, είτε με τον Γιώργο Παπανδρέου πρωταγωνιστή, είτε με κάποιον άλλο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια