Ειδικά εκπαιδευμένοι φοιτητές Ιατρικής-μέλη της HelMSIC ενημέρωσαν τους πολίτες για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Η HelMSIC σε συνεργασία με τη Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη στις14 Νοεμβρίου διοργάνωσε για ακόμη μια χρονιά το DiaBEATis project υπό την αιγίδα των Ελληνικών Ιατρικών Σχολών.
Ειδικά

εκπαιδευμένοι φοιτητές Ιατρικής-μέλη της HelMSIC βρέθηκαν το Σάββατο 22 Νοεμβρίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 14 το μεσημέρι μπροστά από το Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης για να ενημερώσουν τους διερχόμενους πολίτες για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και τις επιπλοκές του στην υγεία, να μοιράσουν έντυπο επιστημονικό υλικό, αλλά και να προσφέρουν δωρεάν σακχαρομετρήσεις σε όλους τους ενδιαφερόμενους. Κάτι παραπάνω από ικανοποιητική ήταν η προσέλευση του κόσμου, δεδομένου ότι πραγματοποιήθηκαν πάνω από 400 σακχαρομετρήσεις.

Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την πρόληψη του Σακχαρώδους Διαβήτη τύπου 2 και η σύσταση για τακτική παρακολούθηση των πασχόντων, διότι αποτελεί παγκοσμίως μια από τις κυριότερες συνιστώσες αυξημένης νοσηρότητας και πρόωρης θνητότητας. 387 εκατομμύρια πάσχουν παγκοσμίως, ενώ στην Ελλάδα 1 εκατομμύριο νοσεί. Για κάθε έναν που διαγιγνώσκεται με
Σακχαρώση Διαβητή άλλος ένας πάσχει, αλλά δεν το γνωρίζει!
Η υγιεινή διατροφή, η τακτική σωματική άσκηση, η διατήρηση ενός φυσιολογικού βάρους σώματος και η αποφυγή του καπνίσματος μπορούν να προλάβουν ή να καθυστερήσουν την εκδήλωση του διαβήτη.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια