Διαρκής επαγρύπνηση και αγώνας ενάντια στο φασισμό

Η φετινή μαύρη επέτειος του πραξικοπήματος  της 21η Απριλίου 1967  βρίσκει τον ελληνικό λαό σε μια κρίσιμη στιγμή της ιστορίας του. Όπως και τότε, όταν μια συνωμοτική ομάδα επίορκων αξιωματικών, σε αγαστή συμφωνία με τις επιθυμίες του ξένου παράγοντα, κατέλυσαν το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας και μαζί του κάθε έννοια πατριωτικής τιμής και αξιοπρέπειας, έτσι και σήμερα διακυβεύεται η ανεξαρτησία της πατρίδας μας και οι ουσιαστικές πολιτικές και γενικότερες συνταγματικές ελευθερίες του ελληνικού λαού.
Η πολιτική των μνημονίων οδηγεί, εκτός από την κοινωνική εξαθλίωση μεγάλων τμημάτων του λαού μας, στην πολιτική ακύρωση των συνταγματικών δικαιωμάτων του, εφόσον οι αποφάσεις για το μέλλον της πατρίδας «μεταφέρονται» σε κέντρα εκτός Ελλάδας.
Και σήμερα διακυβεύονται αξίες και αρχές, παρόμοιες με αυτές που κατήργησαν οι επίορκοι αξιωματικοί με το ξενοκίνητο πραξικόπημά τους, με πρώτη και κύρια αυτήν της εθνικής αξιοπρέπειας και ανεξαρτησίας. Τότε οι αυτόκλητοι σωτήρες θέλησαν με τους ξένους πάτρωνές τους να βάλουν την χώρα στο «γύψο». Δυστυχώς και σήμερα οι μνημονιακές, νεοφιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις εντός Ελλάδας συντάσσονται με τις πρακτικές του νέου «γύψου», που θέλουν να επιβάλλουν οι «φίλοι» και «εταίροι» μας.
Η Σοσιαλιστική Προοπτική θυμάται και τιμά όλους τους αγωνιστές, τις αγωνίστριες και τα θύματα του αντιδικτατορικού αγώνα και καλεί τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε διαρκή επαγρύπνηση για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων τους και σε σταθερό αγώνα εναντίον σε κάθε μορφής εθνική υποτέλεια, πολιτικού και κοινωνικού φασισμού που απειλεί τη χώρα μας.
Η φετινή επέτειος του στρατιωτικού πραξικοπήματος συμπίπτει με την έναρξη της δίκης κατά της ηγεσίας του νεοχιτλερικού μορφώματος της «Χρυσής Αυγής». Η φασιστική ομάδα που, δυστυχώς, με την ψήφο Ελλήνων πολιτών βρίσκεται στα έδρανα του κοινοβουλίου  αποτελεί προσβολή για τις δημοκρατικές πολιτικές και κοινωνικές αξίες της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού και ντροπή για την ίδια την Ελλάδα, για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες.
Η Σοσιαλιστική Προοπτική θεωρεί επιπλέον ότι η δίκη είναι σταθμός για το ίδιο το δικαστικό σύστημα και την αξιοπιστία του. Εκφράζουμε την πεποίθηση ότι η ελληνική δικαιοσύνη, μέσω του συγκεκριμένου δικαστηρίου, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και η τελική ετυμηγορία των δικαστών θα είναι απόρροια έντιμων και καθαρών διαδικασιών.
Για εμάς που καταδικάζουμε και καταπολεμούμε σθεναρά και από θέσεις αρχής τις «ιδέες» και τις πρακτικές του νεοχιτλερικού μορφώματος, η άμεμπτη διαδικασία της δίκης αποτελεί μια εξέταση του ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος, διότι η δημοκρατία κρίνεται κυρίως από τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεται τους αντίπαλούς της.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια