Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση στην Κομοτηνή του βιβλίου του Βουλευτή Έβρου Αναστάσιου Δημοσχάκη «Από τον Έβρο…στην Κατεχάκη».

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Αναστασίου Δημοσχάκη «Από τον Έβρο... στην Κατεχάκη» στην Κομοτηνή, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης.
Η εκδήλωση ήταν έντονα συγκινησιακά φορτισμένη, συνδυαζόμενη με την ημέρα τιμής των αποστράτων Αστυνομικών της ΕΛ.ΑΣ , αλλά και των εκδηλώσεων μνήμης της μάχης της Κρήτης από τους Κρητικούς της Ροδόπης και τους τοπικούς φορείς, λαμβάνοντας χώρα με την δοξολογία στον Ι.Ν του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κκ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ και ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης κ. Χρήστος Μέτιος. Για το βιβλίο μίλησαν ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής κ. Παναγιώτης Χαραλαμπίδης και ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ) κ. Γιάννης Κατσιαμάκας. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Έλενα Σώκου.
Ακολουθεί η ομιλία του Βουλευτή:
«Πρωτίστως, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους θερμά για την ανταπόκριση σας στην πρόσκλησή μου να παραστείτε στη σημερινή εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου μου με τίτλο: «Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη». Η παρουσία σας σήμερα εδώ, τόσο των ομιλητών, όσο και η δική σας, όλων μαζί και του καθενός προσωπικά, με συγκινεί βαθύτατα και με τιμάει.
Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να βρίσκομαι σήμερα στην ιστορική και όμορφη Κομοτηνή, την πρωτεύουσα της Θράκης. Ειδικά σήμερα, με την ευκαιρία της παρουσίασης του συγκεκριμένου βιβλίου, το οποίο συνδέεται και με την Κομοτηνή με έναν πολύ σημαντικό σκοπό.
Τα έσοδα θα διατεθούν κατά 50% υπέρ των ορφανών παιδιών της Ελληνικής Αστυνομίας, οι γονείς των οποίων έπαθαν ή έπεσαν από βίαιο περιστατικό, είτε από τρομοκρατία είτε από το οργανωμένο έγκλημα.
Το δε υπόλοιπο 50% θα διατεθεί για την ίδρυση ιδιωτικού φορέα πατριωτικού χαρακτήρα με στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη της Θράκης. Στον φορέα αυτό θα παίξει φυσικά τον ρόλο της και η πόλη της Κομοτηνής, από όπου θα στείλουμε το συνεχές και αδιαμφισβήτητο μήνυμα της προσοχής που αξίζει η Θράκη. Της ανάπτυξης και της ευημερίας που αξίζει το προπύργιο αυτό του Ελληνισμού, η πύλη της Ευρώπης στην Ανατολή, η κοιτίδα του σύγχρονου Δυτικού Κόσμου, μέσα από το μεγαλείο της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.
Το βιβλίο αυτούς τους δύο ιερούς σκοπούς που περιέγραψα μόλις, τους υπηρετεί και μέσα από το περιεχόμενο, από την ουσία του. Στις σελίδες του κατέγραψα στοιχεία ιστορικά, κοινωνικά, λαογραφικά, και πολιτιστικά. Κατέγραψα, δε, και μεγάλο κομμάτι της προσωπικής μου γνώσης και εμπειρίας.
Πράγματι, μέσα από τις σελίδες του βιβλίου αυτού προσπάθησα να καταθέσω τις πολλαπλές διαστάσεις της εμπειρίας μου μέσα στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Μέσα σε αυτήν την μεγάλη οικογένεια. Οι καθημερινές επιχειρήσεις που σχεδιάζει και υλοποιεί η Ελληνική Αστυνομία, από τις μικρότερες έως τις μεγαλύτερες, τις «ευρείας κλίμακας», όπως τις αποκαλούμε στην αστυνομική ορολογία, αποτελούν πηγή πραγματικού πληροφοριακού πλούτου. Είναι σαφές, βέβαια, πως το βιβλίο παρουσιάζει ένα 95% των γεγονότων μιας ευδόκιμης διαδρομής με ένα ευαίσθητο 5% να μπορεί να παραδοθεί μόνο δίκην σκυτάλης από τον απερχόμενο αρχηγό στον αντικαταστάτη του. Γιατί όπως πάντα λέω ότι τα καλά ούτε λέγονται αλλά ούτε και γράφονται ! Παραδίδονται δίκην σκυτάλης !Ο πρώτος λόγος και η βαριά ευθύνη του σχεδιασμού είναι στους ώμους του Αρχηγού. Κάθε πράξη, κάθε απόφαση, όπως και τα αποτελέσματα αυτών. Για αυτό και ο χειρισμός πραγματικών περιστατικών, οι αποφάσεις, οι μεθοδολογίες, οι πράξεις που αφορούν τον χειρισμό αυτό, αποτελούν όλα παρακαταθήκη, αντικείμενο μελέτης και χρήσιμο εργαλείο για τις επόμενες γενιές αστυνομικών.
Η ασφάλεια των πολιτών είναι πρωτίστως αίσθημα το οποίο οφείλει να εμπνέει σε αυτούς, πρωτίστως η Αστυνομία. Και αυτό υπήρξε βασική μου αρχή ως Αρχηγός. Η ασφάλεια είναι κυρίαρχο προαπαιτούμενο για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή. Αντίστοιχα, τα στελέχη πρέπει να αντλούν έμπνευση από τον Αρχηγό τους και να περιβάλλονται με την εμπιστοσύνη του ως προς τις ικανότητές και την αφοσίωσή τους. Με αυτές τις αρχές και αξίες πορεύτηκα και με το αποτέλεσμα αυτής της πορείας γέμισα τις σελίδες του βιβλίου μου.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους αστυνομικούς που υπηρέτησαν υπό τις διαταγές μου, αλλά και τους Προϊσταμένους υπό τις διαταγές των οποίων υπηρέτησα και εγώ. Η ευδόκιμη πορεία μου, σε μεγάλο βαθμό, οφείλεται και στο δικό τους θετικό έργο! Το βιβλίο εκδίδεται με την υποστήριξη του εκδοτικού οίκου ΕΥΡΑΣΙΑ, ιδιοκτησίας του Φαίδωνα ΚΥΔΩΝΙΑΤΗ ,καθώς και της εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH, ιδιοκτησίας του Ντίνου ΡΟΥΤΖΟΥΝΗ τους οποίους ιδιαίτερα τιμώ και ευχαριστώ.
Το βιβλίο αφιερώνεται στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια