ΟΧΙ στο σχέδιο ανατροπής του Τσίπρα

Απροκάλυπτα ντόπιοι και ξένοι μιλούν για τη βρομερή συνωμοσία
Ιούλιος 2015. Για μία ακόμα φορά –60 χρόνια ακριβώς από τον Ιούλιο του 1965– η Ιστορία παίζει κάποια περίεργα παιχνίδια. Μια κυβέρνηση, αυτή του ΣΥΡΙΖΑ και ένας ηγέτης, ο Αλέξης Τσίπρας είναι το κόκκινο πανί που πρέπει να πέσει. Αυτή είναι η κοινή γραμμή και των εδώ και των έξω. Η ανατροπή του πλέον πρέπει να γίνει εκ των έσω, δηλαδή από ανθρώπους της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Αυτό είναι η επόμενη μέρα μετά το Δημοψήφισμα. Η ανατροπή όμως του Αλέξη Τσίπρα ετοιμάστηκε από την ημέρα που κέρδισε τις εκλογές.
Ανεξαρτήτως του αποτελέσματος οι Ευρωπαίοι αλλά και η αντιπολίτευση (Σαμαράς, Φώφη Γενημματά) δηλώνουν ότι δεν συνομιλούν με τον Αλέξη Τσίπρα. Ζητούν να ψηφίσουμε «ΝΑΙ» ώστε να αναγκαστεί και δι αυτής της οδού να αποχωρήσει ο Αλέξης Τσίπρας.
Όμως δεν έχουν περιοριστεί μόνο σ’ αυτό. Έχει οργανωθεί ένα ολόκληρο σχέδιο εδώ και πολύ καιρό το οποίο βρίσκεται πλέον σε πλήρη εξέλιξη
Η παρασκηνιακή κρούση του Μεγάρου Μαξίμου για σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών, προσέκρουσε στην απαίτηση των αρχηγών της αντιπολίτευσης πρώτα να παραιτηθεί ο Αλέξης Τσίπρας και μετά να γίνει συμβούλιο αρχηγών. Ζητούν δηλαδή να γίνει αλλαγή κυβέρνησης και με την υπογραφή του νόμιμου πρωθυπουργού.
Δεν είναι όμως το μόνο που ζητούν. Μέρες τώρα κυκλοφορεί η «πληροφορία» στα γραφεία της αντιπολίτευσης πως η «Ομάδα των λογικών» μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ θα ανατρέψει τον Αλέξη Τσίπρα.
Η ρωγμή ξεκίνησε από τους ΑΝΕΛ. Τέσσερις βουλευτές του κόμματος του Π. Καμμένου (Κ. Δαμαβολίτης, Δ. Καμμένος, Ν. Μαυραγάνης, Β. Κόκκαλης), δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν «ΝΑΙ» και αυτό γιατί το δημοψήφισμα αποφασίστηκε από την Βουλή χωρίς το κλείσιμο των τραπεζών και τον έλεγχο κεφαλαίων. Είχε προηγηθεί ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Χρυσόγονος ο οποίος είχε δημοσιοποιήσει επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, με την οποία του έγραφε πως θα καταντήσουμε Ζιμπάμπουε αν δεν υπογράψουμε συμφωνία με τους εταίρους.
Είναι αλήθεια πως η απόφαση για το Δημοψήφισμα δίχασε και το σκληρό πυρήνα της κυβέρνησης. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού εμφανίζονται διαφωνούντες και δεν αποκλείεται να διαφοροποιηθούν στην πορεία μετά την Κυριακή.
Όμως αυτό που συνεχίζουν να αναζητούν είναι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα στηρίζουν μια νέα κατάσταση μετά το Δημοψήφισμα. Η σύνθεση της Βουλής και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν επιτρέπει αποστασίες και ανατροπές. Το σενάριο του 2011, τότε που το ΠΑΣΟΚ εκδίωξε τον Γιώργο Παπανδρέου και συνέχισε συμπαγές σε μια νέα κατάσταση.
Γι αυτό και αναζητούνται πρόσωπα (υπουργοί, στελέχη και βουλευτές) οι οποίοι να στηρίξουν την διαμόρφωση μιας νέας ισορροπίας μετά την αποχώρηση (παραίτηση;) του Αλέξη Τσίπρα.
Ο αρχηγός του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Στ. Θεοδωράκης, αντιλαμβανόμενος τις δύσκολες ισορροπίες της σημερινής Βουλής, πρότεινε σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με πρωτοβουλία του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα. Σημαίνει αυτό πως θέλουν και να φύγει ο Τσίπρας και να τους διευκολύνει στην επόμενη φάση. Είπε (Real FM) λοιπόν ο Στ. Θεοδωράκης: «Προτείνω μια άλλη κυβέρνηση η οποία θα προκύψει από αυτή τη Βουλή και η οποία πολύ σύντομα θα φέρει τη συμφωνία και θ' ανοίξουν οι τράπεζες. Πρέπει οι πολιτικές δυνάμεις να τηρήσουν υπεύθυνη στάση και να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Εμείς την έχουμε έτοιμη την πρόταση. Η πρωτοβουλία όμως είναι του Αλέξη Τσίπρα. Αν το θέλει θα είναι ο ίδιος πρωθυπουργός».
Ο σχεδιασμός λοιπόν είναι έτοιμος, θεωρούν βέβαιο πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποχωρήσει και πως ο Αλ. Τσίπρας θα αποχωρήσει.
Το τι ακριβώς θα γίνει εξαρτάται:
• Από το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος.
• Από την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα.
• Από την κοινωνική πίεση λόγω της κατάστασης στην οικονομία.
• Από τη στάση των εταίρων, αν τελικώς μας θέλουν εκτός ή εντός ευρώ.

Η 29η Ιανουαρίου ήταν η αρχή
του σχεδίου ανατροπής
Το σχέδιο ήταν από την αρχή, δηλαδή πριν ακόμα αναλάβει πρωθυπουργός ο Τσίπρας να τον ρίξουν. Οι δηλώσεις των Γερμανών αξιωματούχων τις τελευταίες μέρες το ομολογούν. Το σκηνικό που δημιούργησε ο Ντάισελμπλουμ την 4η μέρα της κυβέρνησης τον περασμένο Φεβρουάριο το έδειξε. Έφτανε μια εικόνα για να δημιουργήσουν σύγκρουση και κατάρρευση των ελληνικών τραπεζών. Και αφού δεν το πέτυχαν τότε λόγω της παρέμβασης του Ομπάμα με δημόσια δήλωσή του (η Ελλάδα ανήκει στο ευρώ) περίμεναν 5 μήνες να το πετύχουν.
'Eνα από τα πρώτα ερωτήματα του Βόλφραγκ Σόιμπλε προς τους συμβούλους του ηταν «πόσο θα αντέξει η κυβέρνηση Τσίπρα;». Η δήθεν ενόχληση του Γερούν Ντάισελμπλουμ από τις δηλώσεις Βαρουφάκη, ήταν η πρώτη απόπειρα να κτυπηθεί η κυβέρνηση πριν προλάβει να «κάτσει» στην καρέκλα της. Η παρέμβαση Ομπάμα χάλασε την «κεραυνοβόλο επίθεση», οπότε η νέα τακτική είναι το «μαρτύριο της σταγόνας». Θέλουν να στεγνώσουν την Ελλάδα από ρευστό για να ξεσηκωθεί ο κόσμος εναντίον της κυβέρνησης.
Η Άνγκελα Μέρκελ παρακολουθούσε κάθε κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, τηλεφωνούσε σε όλους τους συνομιλητές του πριν και μετά τις συναντήσεις τους με τον Έλληνα πρωθυπουργό, για να εμποδίσει κάθε βοήθεια προς την Αθήνα. Στόχος του επεισοδίου που προκάλεσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ ήταν η πτώση του Χρηματιστηρίου της Αθήνας και ο πανικός στις τράπεζες, ώστε να εξαντληθεί η ρευστότητα. Ο Σούλτς βοήθησε στη δημιουργία του κλίματος αβεβαιότητας και αμέσως έσπευσε να ενημερώσει τους Μέρκελ και Ολάντ, το βράδυ της Παρασκευής της 29ης Ιανουαρίου, μόλις 4 μέρες από τις εκλογές και τον σχηματισμό κυβέρνησης. Το σχέδιο «κεραυνοβόλος επίθεση» θα έφερνε ζημιές και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αλλά αυτό δεν θα ήταν καταστροφικό για την Γερμανία. Η ανέλπιστη παρέμβαση Ομπάμα εμπόδισε την προσπάθεια να αμφισβητηθεί η κυβέρνηση από τις πρώτες ώρες, έτσι πλέον η τακτική άλλαξε. Η κ. Μέρκελ απαγορεύει σε όλους να δώσουν ευρώ στους Έλληνες, ή να τους υποσχεθούν ότι μπορεί να εξασφαλίσουν κάποια αλλαγή στους όρους δανεισμού. Οι συναντήσεις, οι διαπραγματεύσεις, τα πήγαινε –έλα, αποσκοπούσαν πλέον στο να κερδίσει χρόνο ο Σόιμπλε και να χάνει χρόνο και ρευστό η Ελλάδα και η κυβέρνησή της. Οι παίκτες που έδειξαν κάποιο ενδιαφέρον για την νέα πραγματικότητα, Γαλλία, Ιταλία, ακόμα και η Κομισιόν, δια του αίφνης χαμογελαστού Γιούνκερ, αποσκοπούσαν στο να μην εκτεθούν οι ίδιοι, να δείξουν στους δικούς λαούς, πως επιθυμούν αλλαγές που θα ήταν προς το συμφέρον των χωρών τους και της Ευρώπης. Δεν πρόκειται όμως να συγκρουστούν με την Μέρκελ για να στηρίξουν μια αλλαγή πολιτικής. Η κ. Μέρκελ έχει ήδη διαβεβαιώσει τις φίλιες προς τη γερμανική πολιτική χώρες της κεντρικής Ευρώπης, «να μην ανησυχούν», γιατί «οι μέρες για την κυβέρνηση Τσίπρα είναι μετρημένες».
Oλοι εναντίον του Τσίπρα
Οσο περνούν οι ώρες όλοι οι πολιτικοί πρωην και νυν των άλλων κομμάτων έχουν βγεί κατά του Τσίπρα.
Δήμαρχοι (Μπουτάρης, Καμίνης), καλλιτέχνες, ποδοσφαιριστές, μοντέλα αλλά και επιχειρηματίες, η ΓΣΕΕ (!!!) αλλοι φορείς βγαίνουν και στηρίζουν το «ΝΑΙ».
Σημαντικές και ενδεικτικές οι παρεμβάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και των τριών πρώην πρωθυπουργών.
• Του Κώστα Σημίτη
• Του Κώστα Καραμανλή
• Του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
Κοινός παρονομαστής. Σκληρή η Ευρώπη αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή.
Κ. Σημίτης: «Στο δημοψήφισμα της Κυριακής ψηφίζουμε ΝΑΙ. Οι πολιτικές της Ευρωζώνης είναι πιεστικές. Όμως εξασφαλίζουν τη χρηματοδότηση της οικονομίας και στηρίζουν την ανάπτυξη της χώρας. Με το ΝΑΙ θα εξασφαλίσουμε στη χώρα μας οικονομική σταθερότητα. Δεν ψηφίζουμε ΟΧΙ. ΟΧΙ, σημαίνει ΟΧΙ στην οικονομική σταθεροποίηση, ΟΧΙ στη χρηματοδότηση της χώρας, όχι σε κανόνες που αποτρέπουν την ύφεση και το χάος. Οι κλειστές τράπεζες το αποδεικνύουν. Ας μην ξεχνάμε ότι η σημερινή κρίση ξεκίνησε το 2008-2010 γιατί οι τότε ελληνικές κυβερνήσεις είπαν ΟΧΙ στους κανόνες. Ισχυρίζονταν ότι «λεφτά υπάρχουν». Λεφτά όμως δεν υπήρχαν. Όπως και δεν υπάρχουν σήμερα. Όπως και σήμερα δεν είναι δυνατή η χρηματοδότηση της οικονομίας μας από τις αγορές ή τρίτους. Αποτέλεσμα του ΟΧΙ θα είναι η επίταση της κρίσης και η εξαθλίωση. Ας μην επαναλάβουμε ένα βαρύτατο λάθος».
Κώστας Καραμανλής: «Έρχονται κάποιες στιγμές στις οποίες διακυβεύονται πάρα πολλά, μέσα σε λίγες μέρες. Όποτε τέτοιες ιστορικές προκλήσεις τις αντιμετωπίσαμε με ομοψυχία και ψυχραιμία, επιτύχαμε ως Έθνος. Αντίθετα, όποτε πρυτάνευσε η απερισκεψία και ο διχασμός, υποστήκαμε συμφορές. Η πρόσφατη ιστορία μας του 20ού αιώνα περιέχει επαρκή παραδείγματα και των δύο εκδοχών. Μία τέτοια ιστορική πρόκληση αντιμετωπίζουμε σήμερα. Και η έκβασή της θα εξαρτηθεί από τη δική μας επιλογή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αναμφίβολα, έχει πολλές αδυναμίες στη λειτουργία της. Και προφανώς οι εταίροι μας έκαναν σφάλματα σοβαρά στην αντιμετώπιση της κρίσης. Βεβαίως, λάθη κάναμε και εμείς. Και οι οδυνηρές συνέπειες αυτών των λαθών έχουν επιβαρύνει πολλούς συμπολίτες μας. Όμως, η πραγματικότητα αυτή δεν μεταβάλλει τη ζωτική ανάγκη της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και, ακόμη περισσότερο, στο σκληρό πυρήνα της Ευρώπης. Η παραμονή μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια δεν επιβάλλεται μόνο για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους, αφού τυχόν έξοδός μας από αυτήν θα συνεπαγόταν αδιανόητα μεγαλύτερο κόστος και θυσίες, πρωτίστως από τους πιο αδύναμους. Επιβάλλεται, πάνω απ' όλα, για λόγους εθνικούς. Όποιος έχει γεννηθεί και μεγαλώσει σε αυτή τη δύσκολη και ασταθή γειτονιά του κόσμου, όπως όλοι εμείς οι Έλληνες, ξέρει από μικρό παιδί ότι η εθνική ασφάλεια πρέπει να είναι το υπέρτατο κριτήριο των αποφάσεών μας.
Μοιράζομαι αυτές τις σκέψεις μαζί σας όχι γιατί έχω οποιαδήποτε προσωπική επιδίωξη. Το τελευταίο που επιθυμώ είναι να εμπλακώ σε κομματικούς ανταγωνισμούς και διαμάχες. Αισθάνομαι όμως την υποχρέωση να σας πω, όπως πάντα, την αλήθεια. Εξωθώντας την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκού πλαισίου εκθέτουμε τη χώρα μας σε κινδύνους. Και αυτό δεν πρέπει να γίνει με κανέναν τρόπο. Όσοι, καλοπροαίρετα, νομίζουν ότι ψηφίζοντας ΟΧΙ την Κυριακή ενισχύουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, σφάλλουν. Και σφάλλουν σοβαρά. Διότι η επικράτηση του ΟΧΙ θα ερμηνευθεί από όλους, σε όλον τον κόσμο, ως επιλογή αποχώρησης από την καρδιά της Ευρώπης. Θα είναι το πρώτο βήμα προς την έξοδο. Πιστεύω βαθειά ότι η Ευρώπη είναι το σπίτι μας. Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ενωμένης Ευρώπης. Και αυτό πρέπει να το επιβεβαιώσουμε αποφασιστικά. Την Κυριακή λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη. Με σύνεση, με ενότητα, με εθνικό φρόνημα, με σεβασμό στις θυσίες των Ελλήνων».
Κ. Μητσοτάκης: Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ τονίζει ότι στο δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός δεν καλείται να κρίνει κάποια τελική συμφωνία με την Ευρώπη αλλά στην ουσία να αποφασίσει για την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και στο ευρώ. «Έτσι ερμηνεύει την ψήφο του η Ευρώπη, χωρίς τη βοήθεια της οποίας η χώρα θα καταστραφεί ολοκληρωτικά οικονομικά μέσα σε μερικές εβδομάδες. Έτσι πρέπει να την ερμηνεύσει και ο ίδιος ο ελληνικός λαός», αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός. Παράλληλα, καλεί τον πρωθυπουργό, άμεσα, σήμερα να προχωρήσει σε συμφωνία με την Ευρώπη «μετά την δραματική χθεσινή ημέρα, κατά την οποία μπήκαμε και τυπικά σε φάση άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδος». Σε κάθε περίπτωση όμως, προσθέτει: «Ο λαός πρέπει να δώσει στο δημοψήφισμα της Κυριακής, το οποίο δεν νομίζω ότι θα αναβληθεί ή θα ματαιωθεί, ένα ηχηρό μήνυμα υπέρ του "ΝΑΙ" στην Ευρώπη και στο ευρώ. Γι αυτό και καλώ όλους τους Ευρωπαίους δημοκράτες Έλληνες να πυκνώσουν τις τάξεις μας. Όχι μόνο όσους ανήκουν ή ψήφισαν τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Καλώ και τους παλιούς νεοδημοκράτες αγωνιστές, όπου κι αν βρίσκονται εξοργισμένοι από όσα συνέβησαν, στους ΑΝΕΛ, στον ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και στην Χρυσή Αυγή, να πυκνώσουν τις τάξεις μας. Δεν πάψατε να είστε αυτοί που ήσασταν. Πατριώτες που νοιάζεστε για την τύχη της Ελλάδας".
"Σας τα λέω αυτά από την απόσταση των 97 χρόνων", συμπληρώνει ο πρώην πρωθυπουργός και επισημαίνει: "Στη μακρά και γεμάτη ζωή την οποία αξιώθηκα, έζησα ανείπωτες τραγωδίες του Ελληνισμού και μεγάλα άλματα προς τα εμπρός. Στη μάχη αυτή θα κριθεί κυριολεκτικά η τύχη της Ελλάδος και το μέλλον των παιδιών μας. Νυν υπέρ πάντων αγών".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια