Μεϊμαράκης: Τα ψέματα τελείωσαν

«Η ίδια η κοινωνία μας στέλνει μήνυμα συνεννόησης» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης που σημείωσε ότι τα ψηφοδέλτια του κόμματος εν όψει των εκλογών δεν θα...
έχουν μεγάλες διαφορές από αυτά της αναμέτρησης της 25ης Ιανουαρίου.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION24 ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε ως το θετικό των εκλογών είναι «τα ψέματα τελειώνουν εδώ γιατί όλοι έχουν καταλάβει την αλήθεια. Όλοι ξέρουν και δεν μπορούμε να υποσχεθούμε μεγάλα άλματα και μαγικές λύσεις. Η κοινωνία έχει βάλει στην άκρη τους λαϊκιστές».

«Εγώ έχω μπει, όπως βλέπετε, σε προεκλογική περίοδο χωρίς να δίνω καμία υπόσχεση» είπε και συνέχισε:

Δεν έχω πρόβλημα ΑΝ θα είναι πρωθυπουργός ο Τσίπρας ή κάποιος άλλος, εφόσον είναι πρώτο κόμμα. Το ζητούμενο είναι η προγραμματική μας πορεία και η υλοποίηση συγκεκριμένων δεσμεύσεων για τις οποίες πρέπει να συνεννοηθούμε. Και δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι 2 ή 5 κόμματα.

Εκτίμησε σε αυτό το ΠΛΑΊΣΙΟ πως η μήνυμα της κάλπης θα είναι οι συνεργασίες, και εξαπέλυσε πυρά κατά κατά του απερχόμενου πρωθυπουργού για την απόφασή του να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές:

Έχει τεράστιες ευθύνες ο κύριος Τσίπρας και γιατί μας πήγε σε εκλογές και γιατί κινδυνεύουμε να μας ξαναπάει, σύμφωνα και με το κείμενο των 53. Μία νέα Αριστερή Πλατφόρμα βγήκε, η οποία του λέει ότι πρέπει να ξαναγίνει αντιμνημονιακός και προβλέπω ότι μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές , σε δύο βδομάδες, θα έχει γίνει αντιμνημονιακός.

Πάντως τόνισε πως είναι αναγκαία η εθνική συνεννόηση και τόνισε πως «όταν το εθνικό συμφέρον καλούσε, ο Μητσοτάκης, ο Παπανδρέου και Φλωράκης κάθισαν στο ίδιο τραπέζι».

«Είναι δυνατόν να λέμε δε συνεργαζόμαστε και να μη λειτουργούμε προς όφελος των πολιτών;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε:

Ο κύριος Τσίπρας κάνει κάποιες ερμηνείες δικές του. Αυτό δεν είναι δημοκρατία, είναι καθεστωτικές αντιλήψεις. Αυτονόητο είναι ότι αυτός που διαπραγματεύτηκε, υπέγραψε, συμφώνησε, εισηγήθηκε, ψήφισε το Μνημόνιο, πρέπει να έρθει να συμμετέχει στην προσπάθεια να το αλλάξουμε.

Αναφερόμενος στα ψηφοδέλτια, τόνισε πως δεν θα έχουν διαφορές από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση. «Από την πρώτη μέρα δήλωσα ότι δεν θα προχωρήσουμε σε αλλαγές στα ψηφοδέλτια, εκτός ΑΝκάποιοι οικειοθελώς αποχωρήσουν. Μου είπαν κάποιοι για το επικρατείας: “Δεν θα βάλεις μερικούς δικούς σου;". Λοιπόν, για να τελειώνουμε, δεν υπάρχουν δικοί μου, εγώ τους θεωρώ όλους Νέα Δημοκρατία».

Σχολιάζοντας τον ρόλο του, υπογράμμισε ότι «είμαστε όλοι οι άνθρωποι μεταβατικοί σε αυτή τη ζωή και δεν με ενοχλεί καθόλου. Αυτήν την περίοδο θεωρώ ότι είμαι μεταβατικός πηγαίνοντας προς το Μαξίμου»..

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια