Η Τζινάν, ερωτική σκλάβα στο Ισλαμικό Κράτος, περιγράφει όσα βίωσε!

Μια κοπέλα Κούρδισσα Γιαζίντι, που είχε αιχμαλωτιστεί από το Ισλαμικό Κράτος τον Αύγουστο του 2014 και κατάφερε να αποδράσει από τους τζιχαντιστές τρεις μήνες αργότερα, μίλησε για τα τρομακτικά βασανιστήρια που βίωσε και τους συνεχείς βιασμούς που υπέστη από τους τζιχαντιστές.

Η Τζινάν, 18 ετών, έγραψε βιβλίο σχετικά με τη ζωή της ως σκλάβα των τζιχαντιστών στην κατεχόμενη από το Ισλαμικό Κράτος Μοσούλη του βόρειου Ιράκ.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι τζιχαντιστές δεν είναι άνθρωποι και δεν έχουν κανένα φόβο για τον θάνατο.

Η Τζινάν εξιστορεί ότι οι τζιχαντιστές την πούλησαν σε έναν πρώην αστυνομικό και μουσουλμάνο Ιμάμη, ο οποίος τη βασάνιζε κάθε ημέρα και προσπαθούσε να την εξισλαμίσει.

«Μας βασάνιζαν και προσπαθούσαν να μας εξισλαμίσουν. Η άρνησή μας να εξισλαμιστούμε σήμαινε ξυλοδαρμό. Ορισμένες φορές μας απειλούσαν ότι θα μας κάνουν ηλεκτροσόκ».

Όταν οι τζιχαντιστές την αιχμαλώτισαν μαζί με άλλες κοπέλες, τις φυλάκισαν σε μια μεγάλη αίθουσα όπου τις βίαζαν όποτε το επιθυμούσαν. Θυμάται έναν τζιχαντιστή που παραπονέθηκε για τη σκλάβα που του έλαχε. «Αυτή έχει μεγάλα στήθη. Αλλά εγώ θέλω μια Γιαζίντι με γαλάζια μάτια και απαλό δέρμα», ήταν το αίτημά του.

Η Τζινάν αναφέρει ότι οι τζιχαντιστές τις πουλούσαν στην αγορά, σαν τα σκλαβοπάζαρα του μεσαίωνα, πουλώντας τις κοπέλες για μερικές δεκάδες δολάρια.

«Ανταλλάζω το πιστόλι μπερέτα για μια μελαχρινή. Εάν προτιμάς να πληρώσεις με μετρητά, η τιμή της είναι 150 δολάρια», θυμάται έναν διάλογο μεταξύ δύο τζιχαντιστών για την πώληση μιας αιχμάλωτης Γιαζίντι.

Η Τζινάν σήμερα ζει πάλι με τον σύζυγό της σε στρατόπεδο προσφύγων στο ιρακινό Κουρδιστάν. Το βιβλίο με τις αναμνήσεις της ως σκλάβα θα κυκλοφορήσει στη Γαλλία.

Στις 3 Αυγούστου του 2014 το Ισλαμικό Κράτος εισέβαλε στην περιοχή του Σιντζάρ, στο βόρειο Ιράκ, όπου ζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια οι Κούρδοι Γιαζίντι. Σκότωσαν χιλιάδες αμάχους και αιχμαλώτισαν περίπου 5.000 γυναίκες και κοπέλες, ακόμα και μικρά κορίτσια, που τις πήραν για ερωτικές σκλάβες.

Σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους υπολογισμούς περίπου 1.950 γυναίκες των Γιαζίντι κατάφεραν μέχρι στιγμής να διασωθούν ή να αποδράσουν από το Ισλαμικό Κράτος.
http://www.tribune.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια