Συμφωνία για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, "βλέπει" η Γερμανία

Πεπεισμένος ότι οι πιστωτές της Ελλάδας θα συμφωνήσουν σε ελάφρυνση χρέους εμφανίστηκε ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γιενς Σπαν.
Σε συνέντευξη του στο Bloomberg o Σπαν δήλωσε σίγουρος ότι...
"θα βρεθεί μία λύση" και ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά το ελληνικό πρόγραμμα. «Έχουμε μια πολύ ισχυρή δέσμευση από το ΔΝΤ ότι θέλουν να παραμείνουν (στο σχήμα), καθώς και με οικονομική βοήθεια, αλλά πρέπει και πάλι να διαπραγματευτούμε την ελάφρυνση χρέους» είπε.

Για τον Αλέξη Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθηση του ότι μπορεί να γίνει «ένας πολύ ισχυρός ηγέτης για μεταρρυθμίσεις» εάν κερδίσει την επανεκλογή του αυτό το μήνα, μολονότι μια αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού συστήματος συνεχίζει να είναι απαραίτητη και «δεν θα είναι εύκολη». «Μετά από τρεις εβδομάδες κλειστών τραπεζών στην Ελλάδα, όλοι έχουν καταλάβει ότι πρέπει να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις, εάν η Ελλάδα θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη» ανέφερε.

Τέλος ενόψει των ελληνικών εκλογών ο υφυπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και μέλος του κόμματος της κ.Μέρκελ ανέφερε ότι οποιαδήποτε κυβέρνηση εκλεγεί, θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της προηγούμενης. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια