Συνάντηση Αν.. Δημοσχάκη με ΔΑΠ Αλεξ/πολης

Το πανεπιστήμιο κομμάτι της κοινωνίας – Κάθε κτηνοτροφική και μεταποιητική μονάδα και διδακτήριο της νέας Κτηνιατρικής Σχολής


Μια πολύ ευχάριστη συνάντηση είχε ο υπ. Βουλευτής Έβρου με την Νέα Δημοκρατία Αν. Δημοσχάκης, σήμερα, 5/9, στην Αλεξανδρούπολη με τα παιδιά της ΔΑΠ των Τμημάτων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης της Αλεξανδρούπολης.
Οι νέες και οι νέοι της ΔΑΠ ενημέρωσαν τον Αν. Δημοσχάκη για τα σημαντικότερα προβλήματά τους, τα οποία αφορούν τη λειτουργία της Φοιτητικής Λέσχης, η οποία παραμένει από 1/9 κλειστή, αλλά και την μεταφορά τους ανάμεσα στην Φοιτητική Λέσχη και το Πανεπιστήμιο σε τακτά χρονικά διαστήματα. Παραμένουν, βέβαια, αισιόδοξοι πως οι Πρυτανικές αρχές θα επιληφθούν του κοινωνικο-οικονομικού αυτού προβλήματος των φοιτητών, ειδικά όσων προέρχονται από οικονομικά αδύναμες οικογένειες.
Με τη σειρά του, ο Αν. Δημοσχάκης τους ενημέρωσε για τα προβλήματα του Νομού, όπως και για τις προτάσεις του πάνω σε αυτά και πάνω στις προοπτικές του Έβρου. Αναφέρθηκε στα δύο κυριότερα προβλήματα αυτήν την περίοδο, την ανάγκη να επισκευαστούν τα αναχώματα των αντιπλημμυρικών έργων άμεσα (και με τον χρόνο εναντίον μας λόγω της κωλυσιεργίας των υπευθύνων Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ)  και την ζωονόσο των βοοειδών, για την μη αποτροπή της οποίας ευθύνεται η τελευταία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η οποία έχει οδηγήσει τον Νομό σε άδικη και ταπεινωτική καραντίνα.
Με αφορμή το τελευταίο, διατύπωσε την πρότασή του να στελεχωθεί και να λειτουργήσει επιτέλους το Ινστιτούτο Εξωτικών Νοσημάτων στην Ορεστιάδα και ταυτόχρονα να ιδρυθεί Τμήμα Κτηνιατρικής στον Έβρο, το οποίο θα συνδεθεί άμεσα με τις συναφείς επιχειρήσεις του Νομού, κτηνοτροφικές και μεταποιητικές μονάδες. Με αυτόν τον τρόπο μόνο θα μπορέσουν ο Έβρος, η Ελλάδα και η Ευρώπη να προστατεύσουν το ζωικό τους κεφάλαιο από καταστροφές όπως η τελευταία ζωονόσος από την Τουρκία, αλλά και θα αξιοποιήσουν στο μέγιστο τις προοπτικές του. Έτσι, το Πανεπιστήμιο θα επιτελέσει το ρόλο του ως κοινωνικός φορέας, άμεσα συνδεδεμένος με τις ανάγκες των πολιτών.
Από τη συζήτηση προέκυψε πως οι κτηνιατρικές υπηρεσίες, τόσο του Νομού, όσο και της χώρας, επιδέχονται άμεσης ενίσχυσης από ανθρώπινο δυναμικό αλλά και βελτίωση στον τρόπο λειτουργίας τους. Εξέπληξε δυσάρεστα, άλλωστε, τους φοιτητές η πληροφορία πως οι κτηνιατρικές υπηρεσίες στον Νομό διαθέτουν περίπου 15 κτηνιάτρους, εκ των οποίων οι 5 είναι στην «πρώτη γραμμή» και αντιπρότειναν ο υπηρεσίες να περάσουν και σε Περιφερειακό και Δημοτικό επίπεδο.
Ο υπ. Βουλευτής ενημέρωσε την ΔΑΠ Αλεξανδρούπολης για την επίσκεψη στην πόλη της κας Ντόρας Μπακογιάννη και αυτοί του υποσχέθηκαν πως ένα φρέσκο μπουκέτο από νέους και νέες της ΔΑΠ θα καλωσορίσουν μαζί του την κα Μπακογιάννη!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια