Η Μαρία Σπυράκη σε εκδήλωση με την Επίτροπο Κορίνα Κρέτσου στο Ηράκλειο: «δεν υπάρχουν εμπόδια και δικαιολογίες για την άμεση εκταμίευση κοινοτικών κονδυλίων».

«Στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης είναι πλέον η δυνατότητα να εκταμιεύσει άμεσα τα 35 δισ. που παρέχει η Ε.Ε. μέσω του Χρηματοδοτικoύ Πλαισίου Στήριξης , αλλά να λάβει και σημαντικό μερίδιο από το Επενδυτικό Πρόγραμμα Γιούνκερ ύψους 315 δισ. ευρώ», τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη, σε εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Η Μαρία Σπυράκη ήταν ομιλήτρια με την Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρέτσου, σε Διευρυμένο Περιφερειακό Συνέδριο με θέμα: «Επενδύσεις για Περιφερειακή Ανάπτυξη: ΕΣΠΑ και επενδυτικό σχέδιο Γιούνκερ»  με στόχο να ενημερώσουν τους τοπικούς φορείς πως μπορούν να εκμεταλλευθούν στο έπακρο τις δυνατότητες που δίνονται στη χώρα μας για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας μέσω των κοινοτικών πόρων.
«Είναι πλέον στα χέρια της κυβέρνησης να σπεύσει να παρουσιάσει ώριμα και σοβαρά έργα. Είναι στα χέρια της κυβέρνησης και των περιφερειών να κάνουν ώριμες και σοβαρές προτάσεις ώστε να εκταμιεύσουμε και το τελευταίο ευρώ από τον περίφημο φάκελο που μας δίνεται μέσω των προγραμμάτων της στήριξης της κοινωνικής συνοχής και των αγροτικών επιδοτήσεων» τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ. Διευκρίνισε  επίσης ότι τα έργα που θα προτείνουμε πρέπει να είναι εναρμονισμένα με τις προτεραιότητες της Ε.Ε.  
Εμφάνιση 20151007_192457.jpg
«Όλα αυτά τα χρήματα θα αποτελέσουν μία μεγάλη ευκαιρία για την χώρα μας, αφού με πολιτική απόφαση που πάρθηκε στο Στρασβούργο πριν από δύο μέρες, η Ελλάδα δεν θα καταβάλει την εθνική συμμέτοχη για το προηγούμενο χρηματοδοτικό πλαίσιο (2017-2013) και καλείται να εκταμιεύσει εμπροσθοβαρώς χρήματα από το νέο χρηματοδοτικό πλαίσιο 2014-2020.  Πρόκειται για   χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων, τα οποία θα δοθούν στο προσεχές χρονικό διάστημα προκειμένου η χώρα να ι να επουλώσει τις πληγές της, από την οικονομική κρίση που τόσα χρόνια την ταλαιπωρεί». Η Μαρία Σπυράκη, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημαντική  συνεισφορά της Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Κρέτσου λέγοντας χαρακτηριστικά: «εμείς οι Ευρωβουλευτές δίνουμε τον αγώνα μας  έξω από την Ελλάδα για την Ελλάδα και είναι ένας αγώνας σκληρός και άνισος,  με συμμάχους αλλά και με αντιπάλους  όπως είναι το κόμμα της κ. Λεπέν που καταψήφισε την πρόταση της κ. Κρέτσου για να μην καταβάλει η Ελλάδα την εθνική συμμετοχή στο προηγούμενο ΕΣΠΑ. Η επίτροπος Κ. Κρέτσου ήταν στο πλευρό μας σε αυτή τη δύσκολη προσπάθεια».

Μίλησε επίσης  επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, ενώ παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος ο περιφερειάρχης Κρήτης  Σταύρος Αρναουτάκης, ο  δήμαρχος και δήμαρχοι από όλο το νησί.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια