Διαμαρτυρία των κατοίκων Κομάρων προς Μητροπολίτη Διδυμοτείχου- Ορεστιάδας και Σουφλίου για την απομάκρυνση του Ιερέα του χωριού

Σεβασμιότατε,

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Ενορίας Αγίου Δημητρίου Κομάρων, σας καταθέτουμε την αγανάκτησή μας, με τραυματισμένα τα Ελληνορθόδοξα Χριστιανικά μας πιστεύω και προσβεβλημένο ως άνθρωποι και ως οργανωμένη, φιλήσυχη και ευημερούσα κοινωνία ανθρώπων.

Από διετίας και πλέον στοχοποιήσατε τον Ιερέα της ενορίας μας Πατέρα Γεώργιο με την επαναλαμβανόμενη και ως απειλή ακόμη πρόθεσή σας, ότι θα τον παύσετε, θα τον μεταθέσετε σε άλλη ενορία, ως τιμωρία, με το πρόσχημα διαφόρων αιτιών.

Πραγματοποιήσατε την πρόθεσή σας – Απόφαση σας στις 20-09-2015, ημέρα κατά την οποία τελέσατε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κομάρων και με την αιτία-αφορμή της υψηλής αντιμισθίας του Ιεροψάλτη, που ως γνωστό πηγαινοέρχεται από το Διδυμότειχο και η επιβάρυνση του Ναού είναι [150] εκατόν πενήντα ευρώ τον μήνα.

Μέσα στον Ιερό του Ναό και κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ψάλατε στον Ιερέα τα εξ αμάξης, απαξιώνοντας τον ως Ιερέα και ως άνθρωπο, παρουσία του νεωκόρου, πολλοί δε από εμάς ακούγαμε τα λεγόμενα σας. Ασκώντας βάναυση ψυχολογική πίεση, αναγκάστηκε να σας καταθέσει αίτηση για να τον απαλλάξετε από τα καθήκοντα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κομάρων, για οικογενειακούς ΔΗΘΕΝ λόγους, στην πραγματικότητα για αν βρει επιτέλους την ηρεμία του.

Όλοι εμείς γνωρίζουμε τις φιλότιμες προσπάθειες του Ιερέα μας, για να είναι [και είναι] σε άριστη κατάσταση, τόσο ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου, όσο και τα δύο παρεκκλήσια, του Αγίου Δημητρίου και της Αγίας Κυριακής και σε λίγο και το τρίτο εντός των κοιμητηρίων του χωριού μας. Όλοι οι Ναοί έχουν ανεγερθεί με προσωπική εργασία των πιστών της ενορίας μας, οι δε δαπάνες των υλικών, επίπλων και σκευών προήλθαν από δωρεές των προγόνων μας και από εμάς τους ίδιους.

Αυτή η επικρατούσα θρησκευτική ευημερία και ειρηνική συνύπαρξη μας, διαταράσσεται από την απόφαση σας, έστω και προσωρινή, να απομακρύνετε τον Ιερέα μας από τα καθήκοντα του. Τραυματίζονται οι θρησκευτικές μας πεποιθήσεις και διχάζεται η κοινωνία μας.

Ως καλός Ποιμενάρχης που μας θέλετε να είμαστε αγαπημένοι μεταξύ μας, κατά το λόγο του Θεού, προσηλωμένοι και αφοσιωμένοι Σε Σας που κηρύσσετε αυτόν, Σας παρακαλούμε να επαναφέρεται τον παππά Γιωργή στην ενορία μας.
methorios.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια