Τι δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις για την ηγεσία της ΝΔ

“ Ποιος εκτιμούν οι δημοσκόποι ότι μπορεί να κάνει την έκπληξη ”
Η τετράδα των υποψηφίων για την ηγεσία στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει κλείσει: Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης θα δώσουν σκληρή μάχη για τη διαδοχή.

Ωστόσο, ήδη οι δημοσκόποι έχουν πιάσει δουλειά και τα επιτελεία των υποψήφιων για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας επεξεργάζονται τα πρώτο δεδομένα, αν και όπως λένε είναι νωρίς ακόμη. 

Όπως δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις, σαφές προβάδισμα για την ηγεσία του κόμματος δείχνουν να έχουν ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ακολουθεί (συσπειρώνοντας την πλειοψηφία των παραδοσιακών μητσοτακικών) και τον Άδωνι να βρίσκεται στην τελευταία θέση, επισημαίνοντας ωστόσο, σε ότι έχει να κάνει με τον τελευταίο, ότι δεν ήταν ξεκάθαρο ότι θα μπει στην κούρσα της διαδοχής με αποτέλεσμα πολλοί από τους ερωτηθέντες στις έρευνες να επιλέγουν ένα από τα υπόλοιπα πρόσωπα. 


Σε κάθε περίπτωση οι δημοσκόποι υποστηρίζουν στις μεταξύ τους συζητήσεις ή σε συζητήσεις με συνεργάτες τους ότι τις επόμενες ημέρες το τοπίο θα είναι πιο ξεκάθαρο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν δείχνει να έχει πολλές πιθανότητες, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να πάρει τις ψήφους των Σαμαρικών και των ακροδεξιών της Νέας Δημοκρατίας, με τους δημοσκόπους να μην αποκλείουν να κάνει τελικά την έκπληξη. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια