Ο Μάρδας αποκάλυψε τα σχέδια για τη δημιουργία ενός… θερινού Νταβός!

Σε… θερινό Νταβός προτίθεται να μετατρέψει ένα ελληνικό νησί η κυβέρνηση για την προαγωγή της εξωστρέφειας της χώρας, όπως αποκάλυψε το απόγευμα της Τρίτης ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων.

“Έχουμε προσδιορίσει ένα νησί ‘της τέχνης και της φιλοσοφίας’, όπως το ονομάζουμε, που σκεφτόμαστε να το μετατρέψουμε σε ένα θερινό Νταβός” είπε ο κ. Μάρδας, σύμφωνα με τo Mega, σημειώνοντας ότι θα προσκληθούν όλα τα κράτη που θέλουν να κτίσουν εκεί ένα οίκημα ώστε να εξυπηρετούν τον συνεδριακό τουρισμό τους και όχι μόνο.

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο κ. Μάρδας παρουσίασε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και την προσέλκυση επενδυτών, αλλά και την ενίσχυση των εξαγωγών.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για βελτίωση του χρόνου έγκρισης μια ξένης επένδυσης και για παροχή κινήτρων στους επενδυτές, με αναφορά στα διαθέσιμα βιομηχανικά κουφάρια, ενώ είπε πως οι φορολογικοί συντελεστές δεν είναι στους πρώτους πέντε παράγοντες που ενοχλούν τους επενδυτές.

Παράλληλα, είπε πως η κυβέρνηση έχει βάλει στο “μικροσκόπιο” 35 διεθνείς μελέτες που έχουν σχέση με το εξαγωγικό εμπόριο για να αντλήσει βέλτιστες πρακτικές, ενώ έκανε λόγο για καθιέρωση κάρτας εξαγωγέα που θα εξασφαλίζει πλεονεκτήματα στους εξαγωγείς.

Σημειώνοντας πως εξωστρέφεια δεν μόνο προσέλκυση επενδύσεων και εξαγωγές, ο υφυπουργός Εξωτερικών έκανε αναφορά στις ιαματικές πηγές στη χώρα που μένουν ανεκμετάλλευτες γαι να τονίσει πως “η ανάπτυξη ιαματικού τουρισμού μπορεί να φέρει πάρα πολλά χρήματα τόσο στη χώρα όσο και στις τοπικές κοινωνίες”.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Δημήτρης Μάρδας έκανε αναφορά στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, δηλώνοντας πως υπάρχουν ήδη δύο έτοιμοι νόμοι για τον καπνό και το αλκοόλ, ενώ για τα καύσιμα είπε ότι η κυβέρνηση είναι “ένα βήμα πίσω” για να προσθέσει πως “το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ‘περπατά’ όπως ακριβώς είχαμε υποσχεθεί”.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια