Μοσκοβισί: Πρώτα η αξιολόγηση και μετά η συζήτηση για το χρέος

Ο Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, τόνισε οτι θα πρέπει να ολοκληρωθεί πρώτα η αξιολόγηση, έτσι ώστε μετά να αντιμετωπιστεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ελληνικό πρόγραμμα στήριξης έχει μπει σε τροχιά και ο διάλογος των δύο πλευρών θα είναι πιο ποιοτικός.

“Θα πρέπει να χειριστούμε το ζήτημα μετά τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο, όταν θα έχουμε την πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος, όταν θα έχουν εφαρμοστεί οι προαπαιτούμενες δράσεις, όταν θα ψηφιστούν νέες προαπαιτούμενες δράσεις.

Και αν το πρόγραμμα έχει μπει σε τροχιά υλοποίησης, τότε μπορούμε να προχωρήσουμε σε ήπια αναδόμηση του χρέους”, ανέφερε ο Μοσκοβισί.

Επίσης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα, λέγοντας οτι “πιστεύω ότι το ΔΝΤ θα είναι εκεί, ελπίζω ότι το ΔΝΤ θα είναι εκεί και είναι αναγκαίο το ΔΝΤ να μην κατέβει από το τρένο”.

Πάντως, ο Γάλλος Επίτροπος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι “απομακρυνόμαστε από την ελληνική κρίση”, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση του Τσίπρα γνωρίζει τις υποχρεώσεις της και έχει δεσμευτεί για την τήρηση του προγράμματος.

“Έχουν συναίσθηση της ευθύνης, έχουμε τα σωστά εργαλεία”, είπε χαρακτηριστικά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια