Λεβέντης: Ο Τσίπρας είναι ο πιο συμπαθητικός άνθρωπος που συνάντησα στο Κοινοβούλιο

Έτοιμος να συνεργαστεί με τον Αλέξη Τσίπρα σε κυβερνηση συνεργασίας, σε περίπτωση που τα σπάσει με τους ΑΝΕΛ δήλωσε σε αποψινή του συνέντευξη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Μάλιστα οι αναφορές του στον πρωθυπουργό ήταν διαρκώς σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα, λέγοντας ότι ήταν «ο πιο συμπαθητικός άνθρωπος που συνάντησε στο κοινοβούλιο, και είχε πάντα ένα ευπροσήγορο χαμόγελο ως προς τον ίδιο».

Στην ερώτηση για τον αν μπορεί ο Τσίπρας να εφαρμόσει την συμφωνία, ο Βασίλης Λεβέντης επισημαίνει ότι «Και να την επιθυμεί δεν μπορεί να κάνει την εφαρμογή, γιατί αυτό που έχει υπογράψει είναι λαιμητόμος. Και σε 200 χρόνια δεν βγαίνουμε από το μνημόνιο. Έβαλε μία υπογραφή υπό καθεστώς πίεσης για να μην πάει σε Grexit».

Για το αν θα το καταφέρει δεν έκρυψε τις αμφιβολίες του καθώς υποστήριξε ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα υπάρξουν αντάρτες στην κυβέρνηση, θα απειλούν και θα εκβιάζουν.

Στην ερώτηση για το αν θα υποστηρίξει την κυβέρνηση αν τα σπάσει με τους ΑΝΕΛ, δήλωσε ότι δεν θέλει να σώσει απλά τον Τσίπρα: «Την σταθερότητα θέλω να σώσω. Δεν μπορούν πέντε τέτοιοι για προσωπικά σχέδια να ρίξουν την κυβέρνηση και να μπούμε σε αστάθεια. Και ο Τσίπρας θα πάει φυσιολογικά σε λύση Λεβέντη. Εμείς δεν ζητάμε τίποτα, δεν ζητάμε υπουργεία. Από εκεί εκβιάζουν και τους έχει δώσει υπουργεία και γίνεται νομή λαφύρων.

«Όμως δεν θα πάω άνευ όρων. Υπάρχουν τα εννιά σημεία. Το χαμόγελο του Τσίπρα σημαίνει ότι ενημερώθηκε. Δεν απάντησε μεν. Αλλά θα έρθει η ώρα. Δεν θα αφήσω την χώρα να πάει στο βρόντο. Η αρχή ενός κεντρώου κόμματος είναι να αποφεύγονται οι αστάθειες και οι επαναλήψεις εκλογών άσκοπα. Άρα συναντώνται αυτές οι ασύμβατες έννοιες, να κάνει ο Τσίπρας τις υποχωρήσεις που πρέπει, και εμείς να στηρίξουμε μία κυβέρνηση αν χρειαστεί. Από εκείνον εξαρτάται».

Αναφερόμενος στη ΝΔ, απάντησε ότι βλέπει νίκη του κ. Τζιτζικώστα, καθώς θα πάρει όλες τις ψήφους από την Λάρισα και πάνω που η ΝΔ έχει μεγάλη δύναμη. Όσο για την απόφαση του κόμματός του να εναλάσσονται οι βουλευτές, και τις φήμες που ακούγονται για παράπονα από βουλευτές του κόμματός του, ο κ. Λεβέντης είπε ότι :«Η αρχή αυτή είναι. Θα το ξανασυζητήσουμε βέβαια. Για να δούμε πως θα πάει το κοινοβουλευτικό έργο, ποιός έχει αποδώσει καλά. Αυτή η σκέψη είχε τεθεί και ισχύει. Κανείς δεν την αντέκρουσε. Αν η πράξη απαιτήσει κάτι διαφορετικό, θα το δούμε. Διάθεσή μας είναι να τηρηθεί. Όμως αν ένας ή δύο βουλευτές είναι απαραίτητοι έχω χρέος να εξετάσω την παραμονή τους για λίγο. Δεν είναι αυτό απεμπόληση σχεδίων. Πρέπει πάντα να κοιτάω το καλό του τόπου»...

http://nonews-news.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια