Κρέτσος: Η διαπλοκή γκρεμίζεται με σταθερά βήματα...

«Η διαπλοκή γκρεμίζεται με τον ίδιο τρόπο που χτίζονται οι μεγάλες και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις: με σταθερά και αποφασιστικά βήματα», τονίζει ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, σε συνέντευξη στην εφημερίδα «Η Αυγή».

Ο κ. Κρέτσος αναφέρει ότι η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών αποτελεί συνταγματική υποχρέωση και επισημαίνει ότι στο νομοσχέδιο, το οποίο είναι σε διαβούλευση εδώ και έναν χρόνο περίπου, έχουν ενσωματωθεί αρκετά σχόλια.

Παράλληλα, αναφέρει ότι η ΝΔ αποδεικνύει με τη στάση της ότι δεν θέλει να αλλάξει τίποτα και κάνει λόγο για «αναντιστοιχία λόγων και πράξεων» από όσους «πολέμησαν και συνεχίζουν να πολεμούν την εφαρμογή ενός νόμου που επιδιώκει την εξυγίανση και τη διαφάνεια στο χώρο της ενημέρωσης».

Για τον διαφημιστικό χρόνο, ο κ. Κρέτσος εξηγεί ότι το σύστημα αγοράς θα πάψει να είναι κλειστό και σύνθετο. «Γίνεται διάφανο και απλοποιημένο, συνοδευόμενο από ελάχιστο ρίσκο επισφάλειας των συναλλαγών και εγγυημένα φορολογικά έσοδα για το Δημόσιο», προσθέτει.

Τέλος, ο κ. Κρέτσος αναφέρει ότι η μετάβαση στον νέο τρόπο διάθεσης του διαφημιστικού χρόνου θα γίνει ομαλά, μέσα σε χρονικό ορίζοντα εξαμήνου από την ολοκλήρωση της διαβούλευσης του νομοσχεδίου στις 25 Ιουλίου...
typologies.gr