Αλ. Τσίπρας: Στηρίζουμε τη συνταγματική νομιμότητα στην Τουρκία

Την ελπίδα για αποκατάσταση της σταθερότητας στην Τουρκία εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας, κατά τη συνάντηση που είχε με τον επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Υποδεχόμενος τον κ. Μοσκοβισί, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε τη «δύσκολη συγκυρία» υπό την οποία λαμβάνει χώρα η επίσκεψη του Επιτρόπου στην Αθήνα και επανέλαβε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Τουρκία.

«Από την αρχή υποστηρίξαμε τους δημοκρατικούς κανόνες και τη συνταγματική νομιμότητα στην Τουρκία» τόνισε, σημειώνοντας ότι «όταν το σπίτι του γείτονα παίρνει φωτιά είναι λογικό να ανησυχεί κανείς» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Μοσκοβισί: Είμαστε σε συνεννόηση με το ΔΝΤ για ελάφρυνση του χρέους

"Είμαστε σε συνεννόηση με το ΔΝΤ για την ελάφρυνση του χρέους", αρκέστηκε να δηλώσει ο επίτροπος για Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Φορολογία και Τελωνεία αναφορικά με το ζήτημα του χρέους, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

"Δεν μιλάμε πια για Grexit, μιλάμε για επιτυχία. Είμαστε κοντά στην κυβέρνηση και τον λαό για να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις" ήταν εξάλλου το μήνυμά του σχετικά με την πορεία των μεταρρυθμίσεων, ενώ πρόσθεσε πως "είναι ώρα για σταθερότητα, για εφαρμογή των συμφωνηθέντων και επενδύσεις".

Είπε πως για τον ίδιο προσωπικά "Ήταν σημαντικό να έρθω στην Ελλάδα μετά από έναν χρόνο". Προειδοποίησε πως "Βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι έχουν γίνει όλα, υπάρχουν ακόμη πολλά να γίνουν. Τώρα είναι η ώρα για εφαρμογή των συμφωνηθέντων και για επενδύσεις" ενώ επανέλαβε τη θέση της επιτροπής λέγοντας πως "η Κομισιόν πάντα πίστευε ότι η θέση της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση."
 
Ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών θα έχει επαφές με υπουργούς της κυβέρνησης, στις 15:15 θα παραχωρήσει από κοινού συνέντευξη τύπου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ στις 16:30 θα απευθύνει ομιλία στην Ολομέλεια των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. 
 
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη συνέχεια ο κ. Μοσκοβισί θα έχει γεύμα εργασίας στο οποίο θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.
 
Στις 15:15 ο κ. Μοσκοβισί και ο υπουργός Οικονομικών, κ. Τσακαλώτος, θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της ΕΕ στην Ελλάδα.
 
Το πρόγραμμα του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα θα ολοκληρωθεί με ομιλία που θα απευθύνει στη Βουλή των Ελλήνων και συγκεκριμένα στην Ολομέλεια των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στις 16:30 σήμερα.
stokokkino.gr