Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τα 43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου – Το απόγευμα η πορεία στην Αμερικανική Πρεσβεία

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 20160 σχόλια

Koρυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την 43η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία μετά τις 2 το μεσημέρι. Ανοιχτές μέχρι τη 1 το μεσημέρι οι πύλες του Ιδρύματος. Σε μαζική συμμετοχή καλούν κόμματα, φορείς και οργανώσεις. Στις 5.30 το απόγευμα στην Ομόνοια η προσυγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στις 5 στα Χαυτεία του ΚΚΕ, στις 3 στην πλατεία Κλαυθμώνος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΛΑΕ και στις 2 της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης στον ίδιο χώρο.
Εκτεταμένα είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η ΕΛΑΣ για την ομαλή διεξαγωγή της πορείας, παράλληλα με σειρά κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο της Αθήνας.
 
Στη Βουλή είναι προγραμματισμένη ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής για το Πολυτεχνείο, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ανεβαίνει στο βήμα στις 11 το πρωί.
 
«Ημέρα μνήμης, αλλά και ημέρα άντλησης πολλαπλών διδαγμάτων», η σημερινή επέτειος σημειώνει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου
 
Σαράντα τρία χρόνια μετά, θυμόμαστε και τιμούμε την εξέγερση της νεολαίας, τον Νοέμβρη του 1973, ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα. Θυμόμαστε και τιμούμε μια από τις πιο λαμπρές στιγμές των αγώνων αυτού του τόπου, γιατί το παράδειγμα του ξεσηκωμού εκείνου είναι ζωντανό ακόμα και σήμερα, και θα παραμένει για πάντα ζωντανό, αρνούμενο να γίνει μια συμβολική εκδήλωση χωρίς περιεχόμενο.
 
Θυμόμαστε τον Νοέμβρη, γιατί τα αιτήματά του είναι επίκαιρα, και θα είναι πάντα επίκαιρα. Ο αγώνας για Δημοκρατία, η δίψα για Ελευθερία, η μάχη για τα κοινωνικά δικαιώματα, για μια διαφορετική, αξιοπρεπή ζωή, δεν εγκλωβίζεται σε χρονολογικούς δείκτες και ημερολόγια.
 
Θυμόμαστε την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, τη Νομική, αλλά και τους τόπους εξορίας και μαρτυρίου ανδρών και γυναικών, τα κολαστήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ, κάθε μέρος όπου άνθρωποι ανακρίθηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, υπερασπιζόμενοι ιδέες, πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά. Τιμούμεμε κάθε πράξη αντίστασης, κάθε προσπάθεια ρηγμάτωσης του φόβου και του επτάχρονου σκότους, κάθε αναλαμπή ελπίδας στον ζόφο της τυραννίας.
 
Θυμόμαστε, επίσης, την προδοσία της Κύπρου, από το στρατιωτικό καθεστώς, και συνεχίσουμε τις προσπάθειες για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ.
 
Δεν θυμόμαστε, απλά, τους περασμένους αγώνες, αλλά και συνεχίζουμε στους ίδιους δρόμους τον αγώνα. Ειδικά σήμερα, όπου οι νοσταλγοί της χούντας και του φασισμού εμφανίζονται ξανά, για να σκορπίσουν το δηλητήριο του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας, του αυταρχισμού, ενώ άλλοι προσπαθούν να μας πείσουν για τα θετικά της αναθεώρησης του παρελθόντος και για τη λήθη, είναι υποχρέωσή μας να μας βρουν απέναντί τους. Ο μόνος τρόπος για να τιμήσουμε τη μνήμη των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των νεκρών, των εξόριστων, των φυλακισμένων και βασανισμένων, είναι να συνεχίσουμε τον αγώνα τους για μια καλύτερη ζωή για όλες και όλους, για Ελευθερία, Δημοκρατία, κοινωνική Δικαιοσύνη.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει μαζικά στις επετειακές εκδηλώσεις και στην πορεία της 17ης Νοέμβρη.
 
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ στις 5:30 μμ, Αθηνάς και Ομόνοια

http://www.stokokkino.gr/
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger