Αγορά 500 αστικών λεωφορείων προαναγγέλλει ο Σπίρτζης...

Την αγορά περίπου 500 λεωφορείων για τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής ανακοίνωσε στη Βουλή ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης. Παράλληλα ο υπουργός, απαντώντας σε...
ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη, ενημέρωσε ότι «τον Ιανουάριο ολοκληρώνεται η εγκατάσταση του συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα λεωφορεία και το αργότερο τον Ιούνιο στα μέσα σταθερής τροχιάς».

Αναφερόμενος στην κατάσταση με τα λεωφορεία ο κ. Σπίρτζης επεσήμανε πως «όταν αναλάβαμε την διακυβέρνηση βρήκαμε 2.387 λεωφορεία και περίπου τα 870 ήταν χαλασμένα. Ο αριθμός αυτός μειώνεται κυρίως μέσα από φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων και της διοίκησης των ΟΣΥ και σήμερα είναι περίπου 500. Αυτό συμβαίνει γιατί υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία στις προμήθειες. Ο διαγωνισμός π.χ. για πετρέλαιο κίνησης ύψους 110 εκατ. ευρώ είχε διακήρυξη το 2010 και ολοκληρώθηκε το 2016. Το ίδιο και ο διαγωνισμός για τα λάστιχα, τις μπαταρίες».

Ο κ. Λυκούδης επεσήμανε ότι τα μηχανήματα τηλεματικής εγκαθίστανται σε παροπλισμένα λεωφορεία.

Ο Χρ. Σπίρτζης εξήγησε από την πλευρά του πως «η τηλεματική είναι συγχρηματοδοτούμενο έργο με το ΕΣΠΑ και δεν προβλέπεται να υπάρχει αποθήκη για τα υλικά». «Έπρεπε δηλαδή να εγκατασταθούν αμέσως τα μηχανήματα. Τα λεωφορεία δεν ήταν για απόσυρση, αλλά για επισκευή», είπε.

naftemporiki.gr