Κριτική Γεννηματά σε Βενιζέλο: Δεν μπορεί να βάζει το «εγώ» μπροστά από το «εμείς»

Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 20160 σχόλια

«Προσωπικές του απόψεις» χαρακτηρίζει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά τις δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, τονίζοντας πως «τα κόμματα δεν προχωρούν με ομοφωνίες, προχωρούν όμως με σεβασμό στις συλλογικές αποφάσεις - και αυτό είναι το μήνυμά μου στο εσωτερικό του χώρου μας».
Η επιμονή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στο ζήτημα της συγκρότησης του ΕΣΡ έσπασε το τεχνητό δίπολο ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και έδειξε για πρώτη φορά πως μπορεί να υπάρξει συνεννόηση, ανέφερε την Παρασκευή η Φώφη Γεννηματά σε συνέντευξή της.
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real, τόνισε πως «Οταν εγώ δίνω τη μάχη της πολυφωνίας, καταλαβαίνετε ότι αυτό δεν μπορεί να μην το επιτρέπω στο εσωτερικό του κόμματός μου. Ομως στο δημόσιο λόγο, όλοι είναι υποχρεωμένοι να σέβονται τις συλλογικές αποφάσεις που παίρνονται δημοκρατικά. Κανένας δεν μπορεί να βάζει το ‘‘εγώ’’ μπροστά από το ‘‘εμείς’’».
«Είμαστε σε μια πάρα πολύ κρίσιμη περίοδο. Οι δημοσκοπήσεις, αλλά και η σχέση μας με τον κόσμο δείχνουν ότι ξανασυναντιόμαστε με τους ανθρώπους που θέλουμε να εκφράσουμε και κανένας δεν έχει αυτήν την στιγμή το δικαίωμα, ούτε μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα σε αυτή την πορεία ανάκαμψης της Δημοκρατικής Παράταξης, η οποία συνδέεται άμεσα με την ανάκαμψη της χώρας» πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.
Τι δήλωσε για την Κεντροαριστερά
Για τον διάλογο για την Κεντροαριστερά, ανέφερε πως το μήνυμα που εισέπραξε από τις περιοδείες της ανά την Ελλάδα, είναι πως «θα πρέπει όλοι να μαζέψουν τις αδέσποτες προσωπικές τους φιλοδοξίες.
«Άνθρωποι που στηρίχθηκαν και τιμήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και την Δημοκρατική Συμπαράταξη, εφόσον αποδέχονται αυτό το συγκεκριμένο ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο που έχουμε θέσει, θα πρέπει να δουλέψουν, να συμπορευτούν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και συλλογικά να ξανακάνουμε μεγάλη τη Δημοκρατική Παράταξη.
Και βεβαίως άνθρωποι που δήλωσαν ότι ψήφισαν Νέα Δημοκρατία στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ή προτίθενται να το κάνουν στις επόμενες, δεν μπορεί να κόπτονται για την Κεντροαριστερά».
Στον διάλογο αυτόν, χωράει και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου, με τον οποίον η ίδια δεν αποκλείει να συναντηθεί και να συζητήσει, «εάν χρειαστεί και αν υπάρχει αντικείμενο».
Εχει ωστόσο μεγάλη σημασία «να υπάρχει αποτέλεσμα» και αυτό δεν μπορεί να είναι άλλο, παρά «η συμπόρευση στο πλαίσιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης».
«Σοκ η εκλογή Τραμπ»
«Τέρμα η ομφαλοσκόπηση. Κουράστηκε και ο κόσμος και κουραστήκαμε κι εμείς» ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Χαρακτήρισε «σοκ για όλους τους προοδευτικούς πολίτες» την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, παρότι «οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι διαχρονικές, σταθερές και δεν εξαρτώνται από τη συγκυρία».
Κατέληξε ωστόσο ότι «αν απλά κάθε φορά επαναλαμβάνουμε την έκπληξή μας για αυτού του είδους τις εξελίξεις, δεν βοηθάμε στο να λυθούν τα πραγματικά προβλήματα. Η πολιτική θα πρέπει να ξαναγίνει πολιτική με ‘‘Π’’ κεφαλαίο.
Να δώσει την εντύπωση στους απλούς ανθρώπους, που βιώνουν τις ανισότητες, το περιθώριο, τον αποκλεισμό, ότι είναι αποφασισμένες οι προοδευτικές δυνάμεις να συγκρουστούν και να ανατρέψουν τη δύναμη που έχει σήμερα το ανεξέλεγκτο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα».
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger