Τον Νίκο Χλωρό τιμά με εκδήλωση στο Διδυμότειχο η ΒΈΛΜΕ 'Εβρου ...

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 20160 σχόλια

Το Δ.Σ. της Β ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ, αποφάσισε φέτος την ημέρα μνήμης των ηρώων του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη, να την αφιερώσει στη μνήμη του αδικοχαμένου συναδέλφου μας Νίκου Χλωρού, καθηγητή του 1ου Γυμνασίου Διδυμοτείχου.
Ο Νίκος Χλωρός ήταν ένα από τα θύματα της εφτάχρονης ξενοκίνητης τυραννίας στην πατρίδα μας. Συνελήφθη και έμεινε 4 χρόνια στις φυλακές της χούντας, όπου βασανίστηκε απάνθρωπα. Στις 5 Νοεμβρίου 1979 έδωσε τέλος στη ζωή του, με τα δημοσιεύματα της εποχής να αναφέρουν το γεγονός ως «…θάνατο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες…» και ότι «…η χούντα συνεχίζει να δολοφονεί …».
Την ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016, προγραμματίζονται στην πόλη του Διδυμοτείχου οι παρακάτω εκδηλώσεις:
ΠΡΩΙ 10.45. ΗΡΩΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Συγκέντρωση εκπ/κών και μαθητών του Διδ/χου
Τρισάγιο προς τιμήν των νεκρών της 17ης Νοέμβρη 1973
Κατάθεση στεφάνων
ΒΡΑΔΥ 19.00. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ Ι. ΝΑΟΥ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΔΙΔ/ΧΟΥ
Ο εκπ/κός Τζίρας Γιώργος μιλά για τη ζωή του Νίκου Χλωρού, τα βασανιστήριά του στις φυλακές και τη σύντομη παρουσία του στο Διδ/χο.
Ο εκπ/κός και πρώην Δήμαρχος Σουφλίου Χριστοδούλου Πασχάλης, θα αναπτύξει το θέμα: « Οι συνέπειες της εφτάχρονης δικτατορίας, 1967-1974, στην πατρίδα μας. Ο φασισμός τότε και σήμερα ».
Η εκπ/κός Μήτσικα Ολυμπία, διαβάζει αποσπάσματα από ποιήματα και διηγήματα που έγραψε ο Νίκος Χλωρός στη φυλακή, κατά τη διάρκεια των βασανισμών του.
Εκπ/κοί καθώς και όσοι γνώριζαν το Νίκο θα καταθέσουν μαρτυρίες για τη ζωή του.
Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικά αφιερώματα που θα παρουσιάσουν η εκπ/κός Γκιντίδου Λίτσα και ο κ. Χριστοφορίδης Πολύμερος, κάτοικος Διδ/χου.
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                                                                                                            Ο Γ. Γραμματέας


Δεμερδεσλής Γεώργιος                                                                                                                                                                                                                                                      Γεωργουσίδου Μαρία
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger