Τρόπος αμοιβής Συμβασιούχων Καθαριστριών- Καθαριστών Σχολικών Μονάδων

Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 20160 σχόλια

Με τις Κ.Υ.Α. 144820 και 144807 των Υπουργείων Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Οικονομικών και Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, καθορίστηκε ο μέγιστος αριθμός ανθρωποωρών απασχόλησης για το έργο των σχολικών καθαριστριών καθώς και το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, ως αρμόδιος φορέας για τη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών.

Οι Κ.Υ.Α., οι οποίες εκδόθηκαν για το σχολικό έτος 2016-2017, ακολουθούν την προηγούμενη τακτική της αποζημίωσης των συμβασιούχων, με βάση τον αριθμό των αιθουσών, θέτοντας μάλιστα ανώτατο όριο (18). Με την πρακτική αυτή, δεν αμείβεται σημαντικό μέρος της εργασίας των συμβασιούχων καθαριστών/ καθαριστριών, εφόσον υπάρχουν χώροι σε κάθε σχολική μονάδα οι οποίοι δε χαρακτηρίζονται ως «αίθουσα διδασκαλίας», όπως τα γραφεία, οι διάδρομοι, οι χώροι υγιεινής κτλ.   

Δεδομένου πως οι πληρωμές είναι δυνατόν να προχωρήσουν από πλευράς ΙΝΕΔΙΒΙΜ  μόνο μετά την ηλεκτρονική διασταύρωση των δηλωθεισών αιθουσών με τα στοιχεία που υπάρχουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα  myschool.gr, η αμοιβή των συμβασιούχων περιορίζεται στις επίσημα χαρακτηρισμένες ως «αίθουσες διδασκαλίας», παρόλο που καλύπτουν περισσότερους χώρους, συμπιέζοντας τις ήδη χαμηλές αμοιβές τους.

Τέλος, σύμφωνα με τις ισχύουσες πρακτικές, οι αμοιβές των καθαριστών/ καθαριστριών, δεν καταβάλλονται σε τακτά χρονικά διαστήματα (ανά μήνα), αλλά οι συμβασιούχοι εξοφλούνται με μερικές πιστώσεις ανά σχολικό έτος (δύο ή τρεις).

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

  • Προτίθενται να εξετάσουν ένα δικαιότερο τρόπο υπολογισμού της αμοιβής των συμβασιούχων καθαριστών/ καθαριστριών, πχ αμοιβή ανά τετραγωνικό για το σύνολο των καθαριζόμενων χώρων ή με άλλο τρόπο;
  • Μπορεί να προγραμματισθεί η μηνιαία καταβολή των αμοιβών των συμβασιούχων καθαριστών/ καθαριστριών, με βάση την παρεχόμενη εργασία τους;

Οι ερωτώντες  ΒουλευτέςΣπαρτινός Κωνσταντίνος


Ακριώτης Γεώργιος


Γεννιά Γεωργία


Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Ευσταθία


Εμμανουηλίδης Δημήτριος


Ζεϊμπέκ Χουσεΐν


Θελερίτη Μαρία


Ιγγλέζη Αικατερίνη


Καββαδία Ιωαννέτα (Αννέτα)


Καραγιαννίδης Χρήστος


Καφαντάρη Χαρά


Μιχαηλίδης Ανδρέας


Μορφίδης Κωνσταντίνος


Μουμουλίδης Θεμιστοκλής


Ντζιμάνης Γεώργιος


Πάλλης Γεώργιος


Παπαδόπουλος Νικόλαος


Παπαφιλίππου Γεώργιος


Παυλίδης Κωνσταντίνος


Ριζούλης Ανδρέας


Ρίζος Δημήτριος


Σεβαστάκης Δημήτριος


Σκουφά Ελισσάβετ- Μπέττυ


Σταματάκη Ελένη


Σταμπουλή Αφροδίτη


Στέφος Ιωάννης


Τριανταφύλλου ΜαρίαΨυχογιός Γεώργιος
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger