Ομπάμα: Θα συνεχίσω να προτρέπω για ουσιαστική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται ελπίδα», τόνισε σε συνέντευξή του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος απέστειλε μηνύματα προς τους πιστωτές της Ελλάδας για ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους.
«Θα συνεχίσω να προτρέπω τους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν τα βήματα που είναι απαραίτητα ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να επιστρέψει σε υγιή οικονομική ανάπτυξη, περιλαμβανομένης και της παροχής ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους» είπε ο Αμερικανός Πρόεδρος σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής και υπογράμμισε πως οι Αμερικανοί «συνεχίζουμε να δίνουμε τεράστια σημασία στην συμμαχία με την Ελλάδα».
«Η Ελλάδα έπρεπε να κάνει βήματα για να μεταρρυθμίσει την οικονομία της και θέλω να συγχαρώ την ελληνική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Τσίπρα και τον ελληνικό λαό για τα δύσκολα και επώδυνα βήματα που έχουν κάνει για να δείξουν ότι η Ελλάδα εργάζεται για να βοηθήσει τον εαυτό της» συμπλήρωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.
«Οσο συνεχίζει να κάνει τα επώδυνα βήματα στις μεταρρυθμίσεις και εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι μετανάστες αντιμετωπίζονται με τάξη και ανθρώπινο τρόπο, οι Έλληνες πολίτες θα έχουν έναν φίλο και σύμμαχο στις ΗΠΑ» σημείωσε. 
Ακόμη, μιλώντας για το θέμα της τρομοκρατίας, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως «Είμαστε στενοί εταίροι στην πάταξη της τρομοκρατίας προκειμένου να ανακόψουμε τη ροή ξένων τρομοκρατών και να αποτρέψουμε τρομοκρατικές επιθέσεις».