Συνάντηση της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων με την Επιτροπή Ισότητας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, μαζί με στελέχη της ΓΓΙΦ και την Πρόεδρο του  Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, Ειρήνη Αγαθοπούλου, την Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016, πραγματοποίησε συνάντηση με μέλη της Επιτροπής Ισότητας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με θέμα την προσφυγική κρίση και τις δράσεις της Ελλάδας για την αντιμετώπισή της.
Στη συνάντηση, που έλαβε χώρα σε αίθουσα της ΓΓΙΦ, βασικός πυλώνας της συζήτησης ήταν η πρόθεση της ΓΓΙΦ να σταθεί αλληλέγγυα στις γυναίκες πρόσφυγες και τα παιδιά τους, που αποτελούν την πλειοψηφία του προσφυγικού πληθυσμού που βρίσκεται στην Ελλάδα.
Η Γενική Γραμματέας δήλωσε ότι «η Ελλάδα, παρά την οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει, βάζει τα δυνατά της, δείχνοντας το ανθρώπινο και αλληλέγγυο πρόσωπο στους πρόσφυγες. Καλό θα ήταν να κάνει το ίδιο και η υπόλοιπη Ευρώπη!»
Η ΓΓΙΦ αποδεικνύει έμπρακτα την αλληλεγγύη της, παρέχοντας περιορισμένο αριθμό κλινών στους Ξενώνες για κακοποιημένες γυναίκες, σε γυναίκες πρόσφυγες και τα παιδιά τους, σε συνεργασία με το ΚΕΘΙ και άλλους εμπλεκόμενους φορείς.
Στη συνέχεια, αφού περιγράφηκε συνοπτικά η συγκεκριμένη δράση και η διαδικασία, που πρέπει να ακολουθηθεί, τα μέλη της Επιτροπής απηύθυναν ερωτήσεις στη Γενική Γραμματέα.

Τέλος, η Γενική Γραμματέας κάλεσε τα μέλη της Επιτροπής να προσπαθήσουν να συνεισφέρουν και οι δικές τους χώρες στην υποδοχή και κυρίως την αποδοχή των προσφύγων.