Διαλύουν την Ευρώπη και μοιράζουν ξανά τον κόσμο

ΤΑ ΝΕΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΑΜΕΡΙΚΗ, ΑΓΓΛΙΑ, ΡΩΣΙΑ                                                                                                                              
Κοσμογονικές, γεωπολιτικές και οικονομικές ανατροπές προκαλεί ο νέος πλανητάρχης Ντόναλντ Τραμπ
Οι νικητές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Στάλιν, Τσώρτσιλ και Ρούσβελτ στη συνάντηση που είχαν το 1945 στην Γιάλτα μοίρασαν τις σφαίρες επιρροής σε Ευρώπη και σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και σήμερα με τους ηγέτες της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ, της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και της Μεγάλης Βρετανίας Τερέζα Μέι να προετοιμάζουν το έδαφος για να μοιράσουν την Ευρώπη.
Η γερμανική κυριαρχία στην Ευρώπη φτάνει στο τέλος της. Η αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας απ’ την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν η απαρχή των μεγάλων ανατροπών που οδηγούν σε ριζικές ανατροπές των γεωπολιτικών ισορροπιών. Η προσέγγιση του νέου Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν αποδυναμώνει το γερμανικό άξονα διαμορφώνοντας το πλαίσιο για τη δημιουργία νέων συμμαχιών. Ο σύμβουλος του νέου Αμερικανού Προέδρου για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής Τζορτζ Παπαδόπουλος ήταν σαφέστατος για τη νέα κατάσταση πραγμάτων που διαμορφώνεται στην Ευρώπη. Μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΝΤΕΡΦΑΞ τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ότι η επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας ήταν εγκληματικό στρατηγικό λάθος γιατί οδήγησε τον Πούτιν σε αναζήτηση οικονομικών συνεργασιών με το Πεκίνο. Ο Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκει με κάθε τρόπο να μειώσει την ισχύ της κινεζικής οικονομίας γιατί κινδυνεύουν Ευρώπη και Αμερική να γίνουν οι πελάτες των κινεζικών μεγαθηρίων με ότι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη. Γι’ αυτό επιδιώκει στενή οικονομική και πολιτική συνεργασία με την Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η νέα συμμαχία Αμερικής, Μεγάλης Βρετανίας και Ρωσίας αναγκάζει τις χώρες της Ευρώπης να διαλέξουν στρατόπεδο. Είναι σίγουρο ότι κάποιες απ’ αυτές θα περάσουν στην αμερικανική επιρροή και άλλες στη ρωσική. Άλλωστε δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια επιλογών με δεδομένο ότι το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σε κατάσταση κατάρρευσης και απόλυτης απαξίωσης. Οι Γερμανοί για μια ακόμα φορά θα χάσουν τον πόλεμο αφού θα μείνουν χωρίς χώρες δορυφόρους τις οποίες κατάφεραν να καταστρέψουν οικονομικά χρησιμοποιώντας ως όχημα το ακριβό ευρώ.
Το γερμανικό κατοχικό μοντέλο στην Ευρώπη οδήγησε σε οικονομικό θάνατο όλες τις χώρες του νότου αλλά και την πάλαι ποτέ πανίσχυρη Γαλλία. Το ενιαίο νόμισμα λειτουργούσε με τέτοιο τρόπο ώστε να ενισχύει τη γερμανική οικονομία και να προκαλεί ύφεση, φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση στις υπόλοιπες χώρες που τώρα κάνουν τη δική τους επανάσταση. Άλλωστε οι συσχετισμοί πολιτικών δυνάμεων που διαμορφώνονται στην Ιταλία, την Αυστρία, την Γαλλία, την Ολλανδία και σε άλλες χώρες οδηγούν αναγκαστικά προς τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη διαμόρφωση νέων ισορροπιών. Η εκλογή Τραμπ στην Αμερική επιταχύνει τις εξελίξεις και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια νέα Ευρώπη. Πρόκειται για μια επανάσταση που ξεκίνησε απ’ την Μεγάλη Βρετανία με το δημοψήφισμα που έφερε την ανεξαρτησία και ολοκληρώθηκε με τη μεγαλειώδη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στην Αμερική. Τώρα ολόκληρος ο κόσμος αλλάζει και για μια ακόμα φορά στην ιστορική της διαδρομή η Γερμανία, που κερδίζει συνεχώς μάχες αλλά στο τέλος χάνει τους πολέμους, θα βρεθεί απομονωμένη.