Έτοιμος ο Εθνικός για την αυριανή μεγάλη μάχη με τον Ολυμπιακό



Στην Αλεξανδρούπολη το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνει ένα από τα μεγάλο ντέρμπι της 3ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα Volley League «Πάμε Στοίχημα» με τον Εθνικό να υποδέχεται τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό (3η αγωνιστική, 5/11, 17.30, Διαιτητές: Βασιλειάδης, Παπαδογούλας).
Ο Εθνικός προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί του Ηρακλή στη Χαλκίδα και στοχεύει στην πρώτη του εντός έδρας νίκη και την πρώτη επί του Ολυμπιακού μετά το Δεκέμβριο του 2013. Η ομάδα του Σάκη Μουστακίδη έχει πρώτο στόχο την παραμονή αλλά οι δυνατότητες της φτάνουν μέχρι και την εξάδα παρότι έχει μόλις δύο ξένους στο ρόστερ της. Πριν τον αγώνα θα τιμηθεί ο Κάσσανδρος Στίγγας για την ανάδειξη του ως καλύτερος αθλητής (mvp) της 2ης αγωνιστικής.
Ένας από τους φορμαρισμένους αθλητές του Εθνικού είναι ο διαγώνιος του Νίκος Παλέντζας ο οποίος δήλωσε: «Όλοι ξέρουμε ότι είναι φαβορί ο Ολυμπιακός. Eμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε έναν καλό αγώνα χωρίς πίεση και άγχος και με τη βοήθεια του κόσμου να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα. Από αγώνα σε αγώνα παίζουμε καλύτερα κυρίως διότι μειώνουμε τα λάθη μας. Είμαστε καλοί στην "αλλαγή", δουλεύουμε και στους άλλους τομείς. Δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν. Ξεκινήσαμε τη σεζόν με πολλά λάθη αλλά βελτιωνόμαστε. Αν ελαττώσουμε τα λάθη έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης».
Για το πόσο δύσκολο είναι να είναι βασικός διαγώνιος στην ομάδα της Volley League: «Η θέση του διαγωνίου είναι απαιτητική. Οπως και πέρυσι στον Ηρακλή ανταποκρίνομαι στις απαιτήσεις που έχει αυτή η θέση. Δεν έχω σκεφτεί πόσο δύσκολο. Δουλεύω πολύ και προσπαθώ να βάζω νέα στοιχεία στο παιχνίδι μου».
Ο Ολυμπιακός θέλει να τριτώσεις τις νίκες του στο πρωτάθλημα και μάλιστα χωρίς βαθμολογικές απώλειες ώστε να μείνει στη θέση του οδηγού. Δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών.

Σερί 9-0 ο Ολυμπιακός

Η αυριανή αναμέτρηση μεταξύ του Oλυμπιακού και του Εθνικού είναι η 32η των δύο ομάδων στη Volleyleague από το 2002 που επέστρεψε ο Εθνικός στη μεγάλη κατηγορία. Ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 29-3. Και οι τρεις νίκες του Εθνικού έχουν γίνει στην Αλεξανδρούπολη τις σεζόν 2010-11, 2011-12 και 2013-14 και δεν έχει νικήσει τον Ολυμπιακό στο Ρέντη αυτό το διάστημα.