Πολύ ωραίο στυλ, βεβαίως βεβαίως…Η ωραία Έφη με αλογοουρά και Αλαφογιώργο (σε μια πολύ καλή – την πρώτη της – συνέντευξη, στην ΕΡΤ)…

Οι ερωτήσεις του Αντώνη Αλαφογιώργου ήταν ρεαλιστικές (καλά τα λέτε εσείς – για τον κατώτερο μισθό, ας πούμε – αλλά τι λένε οι δανειστές;).

Η Έφη Αχτσιόγλου, ήταν βεβαίως διαβασμένη, αλλά μπροστά στην πίεση του δημοσιογράφου – και το ολίγον τρακ που είχε – χρειάστηκε νεράκι 3 φορές.

Για…
τον κατώτερο μισθό είπε πως η επιδίωξη είναι, να επιστρέψει η αρμοδιότητα στην κυβέρνηση και να ορίζεται με απόφαση δικιά της. 

«Θα το δεχθούν οι δανειστές;», ρώτησε ο Αλαφογιωργος. «Έχουν αντιρρήσεις, αλλά θα το παλέψουμε», ήταν η απάντηση.

«Για πεστε μας λεπτομέρειες», επέμενε ο δημοσιογράφος. Και η υπουργός: Σας εξήγησα την στρατηγική μας. Νομίζω ότι φτάνει. 

Για τον συνδικαλιστικό νόμο, όπου της έγιναν πολλές ερωτήσεις, η υπουργός Εργασίας είπε, πως εδώ υπάρχει μια λεπτή ισορροπία και οποιαδήποτε παρέμβαση της κυβέρνησης θα πρέπει να γίνει με σεβασμό στις συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Επίσης για το lock out είπε, πως θα το παλέψουμε με τους δανειστές. Άλλωστε, και οι εργοδότες δεν το θεωρούν, σήμερα, χρήσιμο όπλο…