Η συμμετοχή της ΓΓΙΦ στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 20160 σχόλια

Το Φεστιβάλ Ολυμπίας περιλαμβάνεται ανάμεσα στα κορυφαία φεστιβάλ για παιδιά και νέους της Ευρώπης, με διεθνή ακτινοβολία και αναγνώριση, ενώ στην Ελλάδα  κατέχει την αποκλειστικότητα στο είδος του.

Το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το εν λόγω Φεστιβάλ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, επιβεβαίωσε πρόσφατα και η Ευρωπαϊκή Ένωση Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA), η οποία -δια της προέδρου της- το χαρακτήρισε  ως «το κορυφαίο κινηματογραφικό φεστιβάλ για παιδιά και νέους της Ευρώπης».
Η ΓΓΙΦ έχει την τιμή και την χαρά να συμμετέχει στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, εγκαινιάζοντας με δύο δράσεις της τη συνεργασία με έναν ιδιαίτερα σημαντικό πολιτιστικό θεσμό τόσο σε εθνικό, όσο και πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Η πρώτη δράση της ΓΓΙΦ αφορά στην έκθεση έργων μαθητών  και μαθητριών από τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό αφίσας 2015 -2016 της ΓΓΙΦ, με θέμα «Χτίζουμε την Ισότητα των Φύλων δημιουργώντας ενάντια στα στερεότυπα», ο οποίος ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή 200 σχολείων από όλη την Ελλάδα.
Η δεύτερη δράση αφορά στην οργάνωση και την παρουσίαση από στελέχη της ΓΓΙΦ, βιωματικού εργαστηρίου, με θέμα «Οι άντρες κινούνται και οι γυναίκες εμφανίζονται;» Στόχος του εν λόγω εργαστηρίου είναι η ευαισθητοποίηση των εκπαιδευτικών σε ζητήματα χρήσης και αξιοποίησης του φύλου ως παράγοντα αναλυτικής κατηγορίας για την ερμηνεία κινηματογραφικών ταινιών.
Η ΓΓΙΦ σχεδιάζει και υλοποιεί διαχρονικά δράσεις στο πεδίο του πολιτισμού και των τεχνών και επιδιώκει την ανάπτυξη συνεργασιών με ανάλογους θεσμούς και φορείς, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα εργαλεία στον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων.


Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger