Ρεκόρ ξένων επισκεπτών για την Αθήνα το 2016 - Σε άνοδο η τουριστική κίνηση εν όψει Χριστουγέννων


Θεαματική άνοδο παρουσιάζει η Αθήνα την τελευταία διετία με τη συνολική αύξηση των αφίξεων να ξεπερνά το 70%. Ειδικά το 2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών "Ελ.Βενιζέλος" η τουριστική κίνηση ξεπέρασε τα 12 εκατομμύρια ξένους επισκέπτες, αριθμός που αποτελεί την καλύτερη επίδοση όλων των εποχών για την πρωτεύουσα. 

Πιο συγκεκριμένα, αύξηση 10,6% παρουσίασε η επιβατική κίνηση στο ΔΑΑ Αθηνών "Ελ.Βενιζέλος" το Νοέμβριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015. Οι επιβάτες που διακινήθηκαν ήταν 1,33 εκατ. έναντι 1,2 εκατ. το 2015. Οι επιβάτες εσωτερικού σημείωσαν άνοδο της τάξης του 3,1%, ενώ οι επιβάτες εξωτερικού παρουσίασαν μεγάλη άνοδο κατά 15,4%. Παρόμοια άνοδο σημειώθηκε καθ'όλη την περίοδο του φθινοπώρου, με το Σεπτέμβριο η κίνηση των διεθνών επισκεπτών να αυξάνεται κατά 15,1% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα το 2015 και τον Οκτώβριο 14,2%.


Στελέχη του Υπουργείου Τουρισμού αποδίδουν την σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης της Αθήνας στις ενέργειες του Υπουργείου για επέκταση της τουριστικής περιόδου και στην προώθηση της πρωτεύουσας στις αγορές του εξωτερικού ως έναν all-season προορισμό. Σημειώνοντας χαρακτηριστικά την μεγάλη ζήτηση για χειμερινές διακοπές ενόψει Χριστουγέννων σε ηλιόλουστους προορισμούς όπως η Ελλάδα των Βρετανών και των Ρώσων, αλλά και τη μεγάλη άνοδο της τουριστικής κίνησης από τις Αραβικές χώρες και το Ισραήλ, τους χειμερινούς μήνες.



Η ίδια η Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, σε πρόσφατη συνέντευξη τύπου δήλωσε, ότι "Έχουμε νέο ιστορικό ρεκόρ το 2016 μετά από το ρεκόρ που κάναμε το 2015", τόνισε, επισημαίνοντας ότι "οι μήνες Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος ήταν εξαιρετικά καλοί μήνες με τις πληρότητες των ξενοδοχείων της Αθήνας να αγγίζουν το 100%" και ότι "η κρουαζιέρα σημείωσε φέτος αύξηση-ρεκόρ σχεδόν 20%".

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες με πρωτοβουλία της Υπουργού πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αθηναίων και όλους των φορείς του τουρισμού, για τη δημιουργία ενός νέου ενιαίου σχεδίου δράσης για τη διετία 2017-2018 για την αποτελεσματικότερη προώθηση της Αθήνας- Αττικής ως κορυφαίος προορισμός city-break στον παγκόσμιο χάρτη.