Μεγάλη νίκη ΠΑΟΚ και πρόκριση στους «32» - Έχασε ο Ολυμπιακός ....Μαύρη σελίδα για ΠΑΟ

Την πρόκριση στους «32» του Europa League εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ στην 6η και τελευταία αγωνιστική του 10ου ομίλου.
Ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης έκανε σπουδαία παρουσία σήμερα και κυριάρχησε απ' αρχής του αγώνα. Είχε έντονο επιθετικό ρυθμό, πολύ πίεση στην άμυνα των Τσέχων και έχασε αρκετές αξιοσημείωτες ευκαιρίες πέραν των δυο τερμάτων που σημείωσε. Είχε αποτελεσματικότητα στην αμυντική του λειτουργία και ευέλικτη επιθετική γραμμή που πολλές φορές ανατάραξε την άμυνα των Τσέχων.

Στο 3' σημαντική πρώτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Ροντρίγκεζ εκτελεί φάουλ έξω από τη μεγάλη περιοχή της Λίμπερετς και ο Κρέσπο παίρνει την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, η μπάλα πηγαίνει παράλληλα με την εστία και ο Βαρέλα προ κενής εστίας στέλνει την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, με νέα κεφαλιά.

Στo 14' δυνατό σουτ του Ροντρίγκες φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι της Σλόβαν.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να είναι επιθετικός και πολύ πιεστικός στην εστία της Σλόβαν και στο 29' ανοίγει το σκορ. Από σπουδαία ενέργεια του Μάτος και παράλληλη σέντρα στα δοκάρια της Σλόβαν, ο Γκάρι Ροντρίγκες πλασάρει την μπάλα στα δίχτυα των Τσέχων και γράφει το 1-0 μέσα σε αποθέωση.

Οι Θεσσαλονικείς αγκάλιασαν το δεύτερο γκολ στο 42' αλλά δεν το πέτυχαν. Από πλαγιοκόπηση του Ροντρίγκες, ο Πέλκας αδυνατεί να στείλει το σουτ στην εστία, η μπάλα φτάνει στον Αθανασιάδη που με τακουνάκι επιχειρεί να παραβιάσει την εστία του Ντουμπράβκα αλλά ο τελευταίος ενστικτωδώς κάνει την απόκρουση του αγώνα διώχνοντας σε κόρνερ.

Στο 45' ο Μάτος, κορυφαίος του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, κάνει κούρσα με την μπάλα 40 μέτρων και προσπαθεί να πλασάρει τον Τσέχο γκολκίπερ αλλά ο τελευταίος αποδεικνύεται και πάλι σωτήριος.

Η Σλόβαν περνά στην αντεπίθεση και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους χάνει την καλύτερη ευκαιρία της. Σε σουτ του Μπρέιτε μέσα από τη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ, με την μπάλα να καταλήγει ψηλά άουτ.
Με την έναρξη της επανάληψης έχουμε νέα ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Κάμπος στρώνει μέσα στη μεγάλη περιοχή στον Πέλκα, εκείνος ανοίγει το κοντρόλ και στη συνέχεια με δεύτερη προσπάθεια επιχειρεί ένα σουτ, με την άμυνα της Σλόβαν να απομακρύνει τελικά.

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει με έναν πλήρως επιθετικό ρυθμό και σε συνδυασμό με το εκτός έδρας γκολ της Φιορεντίνα, δείχνει σίγουρος για την πρόκριση στους 32. Στο 67' μάλιστα εδραιώνει τη νίκη του με ένα υπέροχο γκολ από τον Δημήτρη Πέλκα, που αξιοποιεί την παράλληλη σέντρα του Λέοβατς και πλασάρει την μπάλα στα δίχτυα της Σλόβαν διπλασιάζοντας τα γκολ της ομάδας του.

Η Σλόβαν αν και έχει τεθεί εκτός αγώνα και πρόκρισης, δεν έχει να χάσει κάτι επί πλέον και στο 69' πλησιάζει κοντά στο γκολ αλλά ο Γλύκος αποδεικνύει την ετοιμότητα του και με τα πόδια διώχνει την μπάλα, η οποία έχει βρει πριν απομακρυνθεί και στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του σε κεφαλιά του Κομπλιτσένκο.

Ως το τέλος του αγώνα ο ΠΑΟΚ δεν χάνει τον έλεγχο και με σπουδαίο παιχνίδι από τους ποδοσφαιριστές του φτάνει τελικά στην ποθητή νίκη πρόκρισης έχοντας σαν κορυφαίους τους Μάτος και Ροντρίγκες.

Διαιτητής: Μάρινερ (Αγγλία)
Kiτρινες κάρτες: Πέλκας, Κρέσπο, Μάτος, Ρόντριγκες - Εκπάϊ, Ποκόρνι, Σίκορα, Φόλπρεχτ.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς (82' Μαλεζάς), Κάνιας, Τσίμιροτ, Πέλκας (80' Σακχοφ), Κάμπος, Ροντρίγκες και Αθανασιάδης (71 Κουλούρης).
Σλόβαν Λίμπερετς: Ντουμπράβκα, Μπρέιτε, Καραφιάτ (46' Μπαρτλ), Κουφάλ, Φόλπρεχτ (80' Κουμπίσκιν), Κομλιτσένκο, Σέβτσιλ, Βουχ, Μπάρτοσακ, Εκπάι (65' Σίκορα) και Ποκόρνι.


Πηγή: Πρακτορείο Sport

Ηττα και δεύτερη θέση για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε 2-0 από τον ΑΠΟΕΛ στην Κύπρο και τερμάτισε δεύτερος στη φάση των ομίλων του Europa League. 
Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε στην Κύπρο και έφυγε με άδεια χέρια. Η ήττα με 2-0 από τον ΑΠΟΕΛ τον έφερε οριστικά στη δεύτερη θέση του ομίλου του στο Europa League, ενώ οι Κύπριοι τερμάτισαν πρώτοι.
Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με αρκετά νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα και αυτό επηρέασε την απόδοσή του. Η κυπριακή ομάδα έφτασε πρώτη στο γκολ στο 19ο λεπτό σε φάση διαρκείας και αφού χρειάστηκε και η... πλάτη του Ντα Κόστα για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα.
Ο Μπέντο προχώρησε σε αλλαγές και πρόσθεσε νέα πρόσωπα για να δώσει περισσότερη ώθηση στην ομάδα του, αλλά ο ΑΠΟΕΛ έφτασε στο δεύτερο γκολ και δυσκόλεψε αφάνταστα το έργο των φιλοξενούμενων. Στο 83ο λεπτό, μετά από φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Γιαννιώτα, ο Ντε Καμάργκο με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το τελικό 2-0.
Οι συνθέσεις:
ΑΠΟΕΛ (Κρίστενσεν): Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Μερκής, Καρλάο, Αλεξάνδρου,
Βινίσιους, Νούνο Μοράις, Μπερτόγλιο, Αλωνεύτης, Εφραίμ, Σωτηρίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Βιάνα, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια,
Ρομαό, Μαρτίνς, Φορτούνης, Ελιουνούσι, Σεμπά, Ιντέγε.
matrix24.gr
Έγραψε «μαύρη» ιστορία ο Παναθηναϊκός με δύο αρνητικά ρεκόρ!
Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Θέλτα (0-2) και συνέχισε να γράφει μαύρες σελίδες στην ευρωπαϊκή ιστορία του, καθώς έσπασε δύο αρνητικά ρεκόρ!
Ο Παναθηναϊκός έμεινε για 13ο συνεχόμενο παιχνίδι ομίλων δίχως νίκη και ξεπέρασε την Παρτιζάν και την Σλόβαν Μπρατισλάβας έχοντας πλέον το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία της διοργάνωσης!  

Την τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός πανηγύρισε νίκη στους ομίλους του Europa League ήταν στις 22 Νοεμβρίου του 2012, όταν επιβλήθηκε με 1-0 της Μάριμπορ χάρη σε πέναλτι του Βίκτορ Βιτόλο.

Παράλληλα, ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα από τη Θέλτα έκανε το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ ελληνικής ομάδας σε φάση ομίλων οποιασδήποτε ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η ΑΕΚ έχει τερματίσει με μηδέν βαθμούς τη σεζόν 2004/05, αλλά έδωσε τέσσερα ματς και όχι έξι.

Το προηγούμενο ρεκόρ, βέβαια, άνηκε και πάλι στο «τριφύλλι», το οποίο είχε πάρει μόλις δύο βαθμούς την σεζόν 2014-15 σε όμιλο του Europa League με Αϊντχόφεν, Ντιναμό Μόσχας, Εστορίλ.
sdna.gr