Παρέμβαση Δημοσχάκη στη Συζήτηση Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Εργασίας

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης παρενέβη χθες (14/12) στη Συζήτηση Σχεδίου Νόμου του υπουργείου Εργασίας με αφορμή την επιστολή – δήλωση 54 υπαλλήλων του υποκαταστήματος του ΙΚΑ της Αλεξανδρούπολης με την οποία ζητούν να γίνει η έδρα της Διεύθυνσης του υπό σύσταση Π.Ε.Κ.Α. στην πρωτεύουσα του Νομού Έβρου.
Συγκεκριμένα είπε ότι
  • Αποτελεί πράξη άδικη να καταργούνται Υπηρεσίες σε Παραμεθόριες περιοχές.
  • Δέχθηκε επιστολή - πρόταση από 54 υπαλλήλους του ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης, με την οποία ζητούν να γίνει η έδρα της Διεύθυνσης του υπό σύσταση Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης, του γνωστού Π.Ε.Κ.Α. στην πρωτεύουσα του Νομού Έβρου.
  • Σε περίπτωση που οριστεί η έδρα σε άλλη περιοχή οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να διανύσουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
  • Η δημιουργία της Διεύθυνσης του Π.Ε.Κ.Α. στην Αλεξανδρούπολη θα συμβάλει στην αποκέντρωση των Περιφερειακών υπηρεσιών.

Αναλυτικά η παρέμβασή του

«Κύριε Πρόεδρε

Το να καταργούνται υπηρεσίες χάριν της αναδιάρθρωσης Υπηρεσιών, Οργανισμών και Σωμάτων και νέας δομής αυτών σε νομούς της χώρας αποτελεί ατύχημα για τις τοπικές κοινωνίες της υπαίθρου, αλλά και τις οικονομίες αυτών κι όχι μόνο.
Το να καταργούνται Υπηρεσίες σε Παραμεθόριες περιοχές, όπως είναι ο Έβρος σε απόσταση 500μ. από τα ποτάμια σύνορά μας με την εξ’ Ανατολών χώρα, αποτελεί πράξη άδικη ή εκ προθέσεως κατάργησης σε λειτουργία προωθημένων μονάδων προκάλυψης με ότι αυτό συνεπάγεται, για την ευαίσθητη περιοχή και τη χώρα.
Τελευταία καταργήθηκαν υπηρεσίες στον Έβρο, Ορεστιάδα, Διδυμότειχο, Σουφλί, Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη, μεταξύ των οποίων υπηρεσίες του ΟΤΕ, της ΔΕΗ, του ΙΚΑ, του ΟΓΑ, Εφοριών και τώρα σχεδιάζεται να υποβαθμιστεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού σε Γραφείο Διαχείρισης Μετανάστευσης!
Για πρώτη φορά σήμερα δέχθηκα επιστολή – πρόταση των 54 υπαλλήλων του καταστήματος ΙΚΑ Αλεξανδρούπολης με την οποία ζητούν να γίνει η έδρα της Διεύθυνσης του υπό σύσταση Περιφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου Ασφάλισης, του γνωστού Π.Ε.Κ.Α. στην πρωτεύουσα του Νομού Έβρου, δήλωση την οποία στηρίζουν οι θεσμικοί παράγοντες της Αλεξανδρούπολης και του Νομού Έβρου.
Όπως τονίζουν καινοτόμα και ευρηματικά στην επιστολή – δήλωση οι υπάλληλοι, σε περίπτωση που οριστεί η έδρα σε άλλη περιοχή οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να διανύσουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Ας ληφθεί υπόψη ότι το Ορμένιο και το Τρίγωνο των 17 χωριών απέχουν από την Αλεξανδρούπολη 190 χιλιόμετρα, ενώ το τελευταίο άκρο της Περιφέρειας προς το εσωτερικό της χώρας απέχει 160 χιλιόμετρα από την Αλεξανδρούπολη.
Επίσης το ιδιόκτητο κτίριο που διαθέτει το υποκατάστημα του ΙΚΑ της Αλεξανδρούπολης είναι κατάλληλο για τη στέγαση του Π.Ε.Κ.Α., ενώ οι υπάλληλοι διαθέτουν την τεχνογνωσία και την εμπειρία για να το υποστηρίξουν.
Παράλληλα, η ίδρυση της Διεύθυνσης του Π.Ε.Κ.Α. στην Αλεξανδρούπολη θα συμβάλει στην αποκέντρωση των περιφερειακών υπηρεσιών, όπως προείπα».
Διαβάστε την Αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής http://www.dimoschakis.gr/?p=4224

Δείτε το video της παρέμβασης  https://www.youtube.com/watch?v=roJuKohxzmg