ΒΟΜΒΑ: Κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ζητά συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ - Δείτε ποιο είναι

Ο Θεόδωρος Φορτσάκης τάχθηκε, τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς και με αλλά κόμματα όπως ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, στην περίπτωση που γίνουν εκλογές και η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης NORTH 98, ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ σημείωσε: «Μακάρι η κυβέρνηση να βάλει μυαλό και να αποφύγουμε τις εκλογές, θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Μητσοτάκης θα τηρήσει όσα λέει και χωρίς χρονοτριβή θα κάνει ως πρωθυπουργός μεταρρυθμίσεις».
Ο ίδιος παράλληλα τάχθηκε υπέρ της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που γίνουν εκλογές και η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, «αν δείξει ο ΣΥΡΙΖΑ διάθεση μεταρρυθμίσεων τότε θα μπορούσε. Προσωπικά όμως δεν το πιστεύω πως είναι διατεθειμένοι για μεταρρυθμίσεις. Όπως προσωπικά συμφωνώ στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο να ήταν και άλλοι αρχηγοί των προοδευτικών ευρωπαϊκών κομμάτων. Δεν είναι ώρα για τσακωμούς το καράβι βρίσκεται κάτω από το νερό». 
Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση ο κ. Φορτσάκης κατηγόρησε τη κυβέρνηση διότι διολισθαίνει σε νέα μέτρα πιο σκληρά με αποτέλεσμα η περίφημη διαπραγμάτευση να μην υφίσταται καν. «Τα βραχυπρόθεσμα μέτρα που αποφάσισε το Eurogroup είναι θετικά, αλλά δεν προσφέρουν σε βάθος ετών παρά μόνο είκοσι μονάδες στο ΑΕΠ τα επόμενα 50 χρόνια στην ελάφρυνση του χρέους», είπε χαρακτηριστικά.
altsantiri