Σταθάκης: Το ΔΝΤ να δεχτεί τα δεδομένα της συμφωνίας...Ελλάδας και Ευρωπαίων

«Μετά το θετικό βήμα που έγινε στο χθεσινό Eurogroup, η ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης είναι δεδομένη», είπε σήμερα στον...
ΣΚΑΪ ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, προσθέτοντας ότι η Κυβέρνηση θα επιχειρήσει μέσα στο 2017 την έξοδο στις αγορές κατά το πρότυπο της Πορτογαλίας.

Ο κύριος Σταθάκης είπε ότι είναι ξεκάθαρο πλέον ότι το υφιστάμενο πρόγραμμα που λήγει το 2018 δεν περιλαμβάνει άλλα μέτρα, εκτός από την κάλυψη ενός μικρού κενού περίπου 200 εκατομμυρίων.

«Και μάλιστα» πρόσθεσε «το αποδέχεται και το ΔΝΤ και πρέπει να βγει να το πει και να δεχτεί επίσης ότι και εμείς και οι Ευρωπαίοι έχουμε συμφωνήσει στα βασικά ζητήματα του Εργασιακού».

Το μονό που απομένει, ανέφερε ο κ. Σταθάκης, είναι η κατάρτιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που θα περιλαμβάνει το 2018, το 2019 και το 2020 το οποίο όμως πάλι δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει νέα μέτρα γιατί μέχρι τότε θα έχουμε σημαντική ανάπτυξη.

Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, το ΔΝΤ πρέπει να δεχτεί ότι υπάρχουν κάποια δεδομένα συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Ευρωπαίων και πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει...