Μήνυμα ΦΩΤΙΑ του Αλέξη Τσίπρα προς το Βερολίνο και ΡΟΥΚΕΤΕΣ για τη Νέα Δημοκρατία (ΒΙΝΤΕΟ)


Οφείλουν όλοι να σεβαστούν τον ελληνικό λαό που επί επτά χρόνια αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα και κάνει όλες αυτές τις θυσίες είπε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη.
Οφείλουν όλοι να σεβαστούν τον ελληνικό λαό που επί επτά χρόνια αντιμετωπίζει όλα αυτά τα προβλήματα και κάνει όλες αυτές τις θυσίες είπε ο πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη.
Όλα όσα κάνουμε είναι απολύτως στο πλαίσιο της συμφωνίας τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που πρακτικά αναμένει την αξιολόγηση των θεσμών σχετικά με την παροχή βοηθήματος στους συνταξιούχους και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, προκειμένου να συναινέσει στην εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.
«Νομίζω καταρχάς ότι οφείλουν όλοι να σεβαστούν τον ελληνικό λαό που εδώ και επτά χρόνια κάνει πολύ μεγάλες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης. Σηκώνουμε στις πλάτες μας το προσφυγικό και πολύ σκληρές πολιτικές λιτότητας στο όνομα της Ευρώπης. Οφείλουν λοιπόν όλοι να δείξουν σεβασμό», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «όλα όσα πράττουμε είναι στο πλαίσιο της συμφωνίας, την οποία εμείς τηρούμε και γι' αυτό πρέπει να τηρήσουν και όλοι οι εταίροι μας». Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός, ζήτησε άμεση εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και προσδιορισμό των μεσομακροπρόθεσμων μέτρων το συντομότερο δυνατό.   
Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τις εργασίες σύσκεψης στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα είναι πολύ βεβαρημένο λόγω του ταξιδιού στις Βρυξέλλες, βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη γιατί «η κυβέρνηση θέλει να γίνει κοινωνός των προβλημάτων των πολιτών, δίνοντας λύσεις και διεξόδους στην κοινωνία που πλήττεται από την κρίση». Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μια σειρά από ευρωπαϊκές κρίσεις και αυτό το ζήτημα πρέπει να γίνει σεβαστό από όλους. Καλούμε τους εταίρους να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους, είπε ο πρωθυπουργός.
Δεν είναι παράλογο να ακούμε τα ίδια επιχειρήματα από τους ακραίους κύκλους των δανειστών μας, είπε ο πρωθυπουργός, ενώ εξαπολύοντας τα πυρά του στη ΝΔ σχολίασε: «είναι όμως παράλογο να ακούμε τα ίδια επιχειρήματα από την αντιπολίτευση. Αυτή δεν είναι αντιπολίτευση είναι ΔΝΤ-πολίτευση». Στο πλαίσιο της στήριξης της κοινωνίας ο πρωθυπουργός εξήγγειλε παράλληλα την επέκταση του προγράμματος σχολικών γευμάτων σε περιοχές της Δυτικής Θεσσαλονίκης που μένουν οικογένειες οι οποίες έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από την οικονομική κρίση. Το πρόγραμμα αφορά περίπου 30.000 μαθητές.
Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ