Τώρα! Συμφωνία για επιστροφή των θεσμών την άλλη εβδομάδα. Ανακοίνωση Ντάισελμπλουμ. Ανυποχώρητη η ελληνική κυβέρνηση, δεν αποδέχεται νέα μέτρα. Ολοκληρώθηκε η συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 20170 σχόλια

Σκληρό πόκερ, με μοναδική σταθερά, την σταθερή άρνηση της ελληνικής πλευράς, να μην αποδέχεται την προνομοθέτηση νέων μέτρων. παίχτηκε απόψε στις Βρυξέλλες. Σε ανακόινωσή του ο Ντάισελμπλουμ τώρα, αναφέρει ότι “υπήρξε πρόοδος, και έχει έρθει η ώρα να επιστρέψουν οι θεσμοί στην Αθήνα την άλλη εβδομάδα για την ολοκλήρωση της αξιολογησης”. Καταγράφηκε λοιπόν συμφωνία επιστροφης των θεσμών. Ημερομηνία ορόσημο, για το κλείσιμο της αξιολόγσησης η 20η Φεβρουαρίου, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Νταισελμλουμ. Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά των δανειστών, υποχωρεί σε ότι έχει να κάνει με την προνομεθέτηση μέτρων και σταθεροποιείται στην προοπτική μιας διευρυμένης παροχής εγγυήσεων για την επιτευξη στόχων…
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Eurogroup στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «σήμερα είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τους επικεφαλής των θεσμών για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης. Υπάρχει σαφής κατανόηση ότι η έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι προς το συμφέρον όλων.
Σήμερα σημειώθηκε ουσιαστική πρόοδος και είμαστε κοντά στην εξεύρεση ενός κοινού τόπου για την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα.

Θα αποτιμήσουμε την περαιτέρω πρόοδο της δεύτερης αξιολόγησης στο επόμενο Eurogroup».
Share this article :
 
Support : Creating Website | Johny Template | Mas Template
Copyright © 2011. gkatzios news - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by Mas Template
Proudly powered by Blogger