«SAOS FERRIES»: Το τέρας της γραφειοκρατίας υποχωρεί και η ελπίδα ξεκινά από τη Θράκη

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2014 για λογαριασμό του World Economic Forum, σχετικά με τη γραφειοκρατία και το κρατικό «βάρος» προς τις επιχειρήσεις, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 144η θέση, επί συνόλου 148 χωρών. Η γραφειοκρατία δεν είναι απλά ένα πρόβλημα της διοικητικής  μας μηχανής. Εκφράζει παγιωμένες αγκυλώσεις και εμπεδωμένες νοοτροπίες της κοινωνίας μας. Εκφράζεται με φαινόμενα επιβράδυνσης, νομολαγνείας και τυπολατρίας. Ταλαιπωρεί τον ίδιο το λαό μας και τους πολίτες του που μοχθούν. Καταδικάζει άδικα και βάναυσα τις επιχειρήσεις και τους νέους ανθρώπους, πνίγοντας τελικά την ελπίδα για κάτι καλύτερο στον τόπο μας.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, ως μέλη του επιχειρηματικού κόσμου, που βάναυσα πλήττεται από τον δυνάστη -άκαμπτο γραφειοκρατικό μηχανισμό, οφείλουμε να προβάλουμε και να συγχαρούμε τον νέο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κύριο Χρήστο Μέτιο. Ενεργώντας με ευρύτητα σκέψης, ανακάλεσε απόφαση της Περιφέρειας, η οποία με σχολαστική δυσκαμψία,  έπνιγε την ιδιωτική πρωτοβουλία και κατεδείκνυε την μυωπία της γραφειοκρατίας απέναντι στην πραγματικότητα. Μαθημένος στην τραχύτητα, αλλά και το μεγάλο σχολείο του ιδιωτικού τομέα, με τόλμη και χωρίς ευθυνοφοβία, σκιαγράφησε το υπόδειγμα της σύγχρονης ελληνικής κρατικής μηχανής.
Κατ’ εφαρμογή της εταιρικής κοινωνικής μας ευθύνης, χωρίς καν να γνωρίζουμε τον νέο Περιφερειάρχη, ο όμιλος «SAOS FERRIES» τον συγχαίρει για την πρωτοβουλία του και την δυναμική του διοικητική πρακτική. Του απευθύνουμε τις εγκάρδιες ευχές μας να συνεχίσει απτόητος για τη δημιουργία του νέου ήθους που χρειάζεται η ελληνική δημόσια διοίκηση, αλλά και τον διαβεβαιώνουμε για την αμέριστη συμπαράσταση του ομίλου μας σε τέτοιες ενέργειες. Πάντα για το καλό της Θράκης μας και του λαού της.


Για τον όμιλο εταιρειών «SAOS FERRIES»

Φώτης Μανούσης