«Εταιρεία Δολοφόνων». Συνελήφθη πάλι, ο Χρήστος Παπαδόπουλος.


Στα τέλη της δεκαετίας του '80, η δράση της "εταιρίας δολοφόνων", ήταν ο φόβος των ευπορων ηλικιωμένων. Ο άνρωπος ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε οργανώσει 8 αρπαγές και δολοφονίες εύπορων ηλικιωμένων, Χρήστος Παπαδόπουλος, συνελλήφθη, καταδικάστηκε ως Αρχηγός της εκγληματικής οργάνωσης, και τελικά αφού εξέτησε μέρος της ποινής του, αποφυλακίστηκε το καλοκαίρι του 2009.

Υστερα από πληροφορίες, Αστυνομικοί από του τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,  έφτασαν και στα ίχνη του 73χρονου,  πρωήν δικηγόρου, Χρήστου Παπαδόπουλου, τον οποίο εντόπισαν στο Μενίδι, και του πέρασαν χειροπέδες.
Η αρχή του τέλους για την "εταιρεία δολφοόνων", στάθηκε η παρατηρητικότητα μιας  καθαρίστριας, η οποία τακτοποιούσε το σπίτι στη Συκιά, και εντόπισε την 57χρονη. Ο 73χρονος, δικηγόρος, είχε έρθει σε επαφή με τον 50χρονο ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας,  και μαζί με ένα ακόμα άτομο που διαφεύγει τη σύλληψη, είχα αρπάξει και κρατούσαν παράνομα μια 57χρονη πλούσια Αθηναίας, χήρας αντικέρ. Κρυσφύγετό τους, το  πατάρι διώροφης κατοικίας στην περιοχή Συκιά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, με σκοπό  να αναγκάσουν τη γυναίκα, να τους παραχωρήσει  την υπογραφή της, ώστε να  μεταβιβάσουν στα στοιχεία τους, τη μεγάλη της περιουσίας. Μόλις η καθαρίστρια απελευθέρωσε τη γυναίκα,   ειδοποίησε τους συγγενείς της και στη συνέχεια ενημερώθκε η Αστυνομία.
Άμεσα, οργανώθηκε επιχείρηση, και την περασμένη Τρίτη,  συνελήφθη ο 50χρονος ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας, ενώ η 57χρονη, τέθηκε σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων με διάταξη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Κορίνθου. Σε έρευνα μέσα στο σπίτι οι Αστυνομικοί εντόπισαν και  κατέσχεσαν εννέα ναρκωτικλά δισκία, καθώς κι  ένας γεμιστήρας πιστολιού με δώδεκα σφαίρες.
Η σύλληψή του απο Αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας,  έφερε στην μνήμη όσων γνώριζαν τη δράση του, εικόνες από εκείνες τις ημέρες.
Από τη αποφυλάκισή του, ο 73χρονος, λειτουργούσε  γραφείο στο μέγαρο Στάη στο Σύνταγμα και παρείχε νομικές συμβουλές. Αμετανόητος και κυνικός, ο 73χρονος σημερα δικηγόρος, αναφερόμενος στι πράξεις του,  είχε πει: «Δολοφονήθηκαν άνθρωποι αλλά με επιστημονικό τρόπο. Δεν υπήρξε βασανισμός του θύματος. Δεν αντιλαμβανόταν τίποτα… Μειώνονταν οι τύψεις και ελαφρύνεται η συνείδηση μου καθώς υπήρξε ιδεολογικό υπόβαθρο».
Σε βάρος του 73χρονου δικηγόρου, είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον Ανακριτή Κορίνθου, και αύριο, αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, προκειμένου στη συνέχεια να μεταχθεί στον Ανακριτή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια