Γ. Παπανδρέου: Προαπαιτούμενο ανάπτυξης η συνεργασία κεντρικής διοίκησης και Αυτοδιοίκησης

Νέο μοντέλο ανάπτυξης προωθεί ο πρωθυπουργός, υπό την προϋπόθεση της συνεργασίας ανάμεσα στην κεντρική διοίκηση και αυτοδιοίκηση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του στο πλαίσιο ομιλίας του σε σύσκεψη με εκπροσώπους τοπικών φορέων της Άρτας, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.
Όπως τόνισε, ο κ. Ππανδρέου, δεν πρέπει να λαμβάνουν τις αποφάσεις τα υπουργεία, αλλά να υπάρξει πολιτική αποκέντρωσης.
Εφόσον επιτευχθεί ο στόχος της κυβέρνησης να παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία για ανάπτυξη, τότε θα ιεραρχούνται σε τοπικό επίπεδο οι προτεραιότητες και κατ' επέκταση θα λαμβάνονται οι αποφάσεις. 

Ο μόνος τρόπος για να λειτουργήσει κάτι τέτοιο, είναι η συνεργασία φορέων κεντρικής και τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να πηγαίνει κάπου μέχρι και το τελευταίο ευρώ από την εκάστοτε χρηματοδότηση ή επιχορήγηση.
Και σε αυτή την ομιλία ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για τα οφέλη μετά τη  συμφωνία των Βρυξελλών, σημειώνοντας πως η Ελλάδα πέτυχε το μεγαλύτερο πρόγραμμα χρηματοδότησης που έχει δοθεί στη σύγχρονη ιστορία και υπογραμμίζοντας ότι χάρη σε αυτό, η χώρα μπορεί πια να λειτουργεί με ασφάλεια.
Τέλος, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αλλάξει την εικόνα της Ελλάδας, δίνοντας έμφαση στη ρήση: «Τα ρουσφέτια έχουν τελειώσει».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια