Το Μαξίμου ζήτησε δημοσκόπηση για τη Β’ Αθηνών


Από τη Β’ Αθηνών ξεκινούν οι πολιτικές μετρήσεις τις οποίες θα ζητήσει το Μέγαρο Μαξίμου, από τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται, προκειμένου να διαπιστώσει την εικόνα που διαμορφώνεται στην κοινωνία για το ΠΑΣΟΚ.
Η μέτρηση θα ξεκινήσει στις αρχές του Αυγούστου, και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του επόμενου μήνα, ενώ θα χωριστεί σε δυο «κύματα», πριν και μετά τον Δεκαπενταύγουστο, σε μια προσπάθεια να είναι περισσότερο αντιπροσωπευτική, και να υπερβεί τυχόν δημοσκοπικές στρεβλώσεις από την αναμενόμενη απουσία των πολιτών της Β’ Αθηνών, για τις διακοπές τους.

Η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας, αλλά και ευρύτερα της Ευρώπης, θεωρείταιβαρόμετρο για τις πολιτικές εξελίξεις. Όχι μόνο έχει κρίνει τον νικητή των εκλογών, από το 1989 και μετά, αλλά καθορίζει εν πολλοίς και το εύρος της διαφοράς, δηλαδή το κατά πόσο το πρώτο κόμμα θα έχει άνετη ή ισχνή αυτοδυναμία.
Το ΠΑΣΟΚ διατηρεί παραδοσιακά πολιτική υπεροχή στη Β’ Αθηνών, αυτή τη φορά ωστόσο οι επιτελείς της Ιπποκράτους έχουν χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου στο πρωθυπουργικό επιτελείο, φοβούμενοι ότι τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η Κυβέρνηση θα έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην κοινωνική και εκλογική απήχηση του Κινήματος.
Στο Μέγαρο Μαξίμου, περιμένουν να «διαβάσουν» τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης στη Β’ Αθηνών, ώστε, σε συνδυασμό με δημοσκοπήσεις που θα διενεργηθούν και σε άλλες, κρίσιμες εκλογικά περιοχές της χώρας, όπως την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τη Θεσσαλία, να διαπιστωθεί αν το κλίμα… αντέχει πρόωρες εκλογές, στις οποίες το ΠΑΣΟΚ θα είχε πιθανότητες να διεκδικήσει την πρωτιά από τη Νέα Δημοκρατία.
NΙΚΟΛΑΟΣ-ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια