Ποια…λίστα;


Του Θανάση Νικολαΐδη
ΚΑΤΙ  κληρονόμησε ο  ένας, κάτι οικονόμησε ο άλλος και  σκέφθηκαν την…Ελβετία. Ανάμεσα τους ο  μεγαλογιατρός με τις 2-3 εγχειρήσεις  του τη μέρα από  κλινική σε κλινική  και με το (νόμιμο) κομπόδεμά του. Και  ο επιχειρηματίας με τα (υπερ)κέρδη και ο νόμιμος με το πουγκί της τσιγκουνιάς του.
ΚΙ  οι άλλοι του…φάσματος; Όσο πιο παράνομο το χρήμα, τόσο η αγωνία μεγάλωνε. Πήραν των  ομματιών τους (και  το χρήμα στη βαλίτσα), ταξίδεψαν με τον  σφυγμό ανεβασμένο και  απόθεσαν με…σεβασμό τον ιδρώτα τους στο διεθνές θησαυροφυλάκιο της χώρας που δεν γνώρισε πόλεμο. Με τους κωδικούς στο μυαλό,
ξαλαφρωμένοι και με αίσθημα εθνικής…υπερηφάνειας, ήρθαν στην πατρίδα (σχήμα λόγου…), τους έκρυψαν κάτω απ’ το στρώμα και ο ύπνος ήταν ήσυχος. Χωρίς έγνοιες και εφιάλτες. «Καλά να’ ναι ο κοσμάκης που με λάδωσε, ο έφορος που δεν με…πρόσεξε, οι διωκτικές αρχές που δεν με εντόπισαν, το υπουργηλίκι με τη μίζα του, η πολιτική που τη λάτρεψα».
ΚΙ  ύστερα, σήμερα; Τώρα; Ξεκίνησε σαφάρι εντοπισμού και «καταδίωξης» αυτών των (υπερ)πατριωτών με δεύτερη πατρίδα τους την Ελβετία. Με λόγια. Εμείς περιμένουμε έργα. Τζάμπα περιμένουμε. Δεν θα δούμε τη λίστα και το χρήμα τους θα χάσκει από μακριά και ανέπαφο. 
ΜΑΣ πλημμύρισαν με λόγια. Το ξέρουν από πριν, το ξέρουμε από τώρα και μόνο αυτοί καμώνονται πως αγρίεψαν και «ακουμπάνε» το χρήμα (όπως κάποτε…ακουμπούσαν την «17 Ν»). Κι εμείς καμωθήκαμε πως τους πιστέψαμε. Τους σημερινούς και τους άλλους-πλησίστιους για εξουσία. Για να περνάει ο καιρός και να ταυτίσουμε το αποτέλεσμα με εκείνο για το Βατοπέδι και τη Siemens, για τόσα που άρχισαν με φοβέρες και υποσχέσεις, για να τελειώσουν με αθωώσεις και σφιχταγκαλιάσματα.
ΚΑΙ τώρα που «ξέρουμε απάτες (πολιτικές) τι σημαίνουν», δεν είμαστε  πια αφελείς. Ούτε κι αυτοί είναι για να δούμε τα ονόματα «αυτών των ιδίων» στη λίστα. Δεν είναι υπεράνω υποψίας (όλοι) οι πολιτικοί μας, δεν αποφάσισαν να «αυτοκτονήσουν» αυτοεξευτελιζόμενοι. Πέφτουν τα τηλέφωνα, ανταλλάσσονται ματιές, το χαμόγελο (ειρωνείας) πάει σύννεφο. Ωστόσο, κι αν ακόμα φτάσει στο απροχώρητο και η λίστα με ονόματα (και) ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ μας είναι στο τυπογραφείο, τότε…να δεις που θα τραβήξουν άσσο απ’ το μανίκι. Τον νόμο περί προσωπικών δεδομένων και άντε στο καλό οι καταθέτες κι εμείς με την…περιέργειά μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια