ΣΥΡΙΖΑ Έβρου: ΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΣΗ . ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Συνεχίζοντας σταθερά την πολιτική της καταστροφής και της λεηλασίας, η συγκυβέρνηση βάζει στη διαδικασία του πλιάτσικου και τα δάση με την εισαγωγή στη Βουλή του νομοσχεδίου με τον εξωφρενικό τίτλο«Περιβαλλοντική αναβάθμιση και ιδιωτική πολεοδόμηση-Βιώσιμη ανάπτυξη οικισμών-Ρυθμίσεις δασικής νομοθεσίας» (!!!). Όπως επιχειρείται και για τους αιγιαλούς, με το νομοσχέδιο εξυπηρετούνται τα πελατειακά συμφέροντα των οικοδομικών συνεταιρισμών και ανοίγει ο δρόμος για την κερδοσκοπική εκμετάλλευση δασών και δασικών εκτάσεων.
Απλά και μόνο οι ρυθμίσεις για δυνατότητα αποχαρακτηρισμού δασών και δασικών εκτάσεων που έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες - δηλαδή έχουντεθεί σε καθεστώς απόλυτης προστασίας και μεταβολής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ΔΗΜΟΣΙΩΝ δασών και δασικών εκτάσεων δείχνουν τις προθέσεις της συγκυβέρνησης.
Το νομοσχέδιο λεηλατεί τα δασικά οικοσυστήματα, επιβραβεύει του μέχρι σήμερα καταπατητές δασικών εκτάσεων, διευκολύνει την παραχώρηση δασών σε ιδιώτες και επιτρέπει σ αυτά κάθε είδους δραστηριότητα - από χωροθέτηση τουριστικών χωριών μέχρι δεξαμενών καυσίμων.
Ταυτόχρονα, με φωτογραφικές διατάξεις διευκολύνει την υφαρπαγή δημόσιας περιουσίας και παρακάμπτει εμπόδια και περιορισμούς που ίσχυαν μέχρι σήμερα για τους «επενδυτές». Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ότι διευκολύνεται η ανέγερση εμπλουτισμού στις Σκουριές από τους «χρυσοθήρες», για την οποία μέχρι τώρα απαιτείται η ύπαρξη «προσώπου γηπέδου», κάτι που καταργείται με το νομοσχέδιο.
Και όλα αυτά ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση και η κύρωση τωνδασικών χαρτών.

Είναι ολοφάνερο ότι με τα νομοσχέδια για τα δάση και τους αιγιαλούςολοκληρώνεται η θυσία του περιβάλλοντος στο βωμό των κερδών και των συμφερόντων, η λογική της εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων σε βάρος των πολιτών, των κοινωνικών αγαθών και του περιβάλλοντος.

Απέναντι σ αυτή τη λεηλασία ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τον μοναδικό δρόμο που μπορεί να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές και αυτούς που τις υπηρετούν:

ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗς ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ , ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΑ.

ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΟΛΩΝ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ , ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.

ΣΥΡΙΖΑ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΒΡΟΥ 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια