Νίκος Νικολόπουλος: Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα παραμένει μαχητικό με σαφή προσανατολισμό

Στην Λακωνία ο Νίκος Νικολόπουλος


Την Λακωνία επισκέφτηκε την Παρασκευή και το Σάββατο ο Βουλευτής Αχαΐας και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος,  όπου  είχε σειρά επαφών με φορείς, πολιτικά στελέχη και φίλους.


«Το πολυπαραγοντικό σκηνικό που διαμορφώνεται είναι απρόβλεπτο και εκρηξηγενές»


Ο Νίκος Νικολόπουλος μιλώντας  στα στελέχη και τους φίλους στο Νομό μεταξύ άλλων είπε:  «Η 5η Εθνική Συνδιάσκεψη του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος λαμβάνει χώρα σε τέτοιο χρόνο,  όπου και ώριμα συμπεράσματα πρέπει να εξαχθούν  από τις εκλογές, αλλά και επιτακτική είναι η ανάγκη να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα που ήδη έχουν τεθεί και θα τίθενται συνεχώς, τόσο σε ότι αφορά τις κυβερνητικές εξελίξεις, όσο και σε ότι αφορά στο ευρύτερο πολιτικό περιβάλλον που βρίσκεται σε αποδιοργάνωση, δεδομένου ότι το πολυπαραγοντικό σκηνικό που διαμορφώνεται είναι απρόβλεπτο και εκρηξηγενές, όπως αυτό που οδήγησε στις πρόσφατες εκλογές.


«Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα παραμένει μαχητικό με σαφή προσανατολισμό»


Είναι αναγκαίο όσο και σημαντικό αυτή η μικρή, αλλά ιδεολογικοπολιτικά ομοιογενής και ισχυρά δεμένη ομάδα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος να παραμείνει όρθια ενωμένη και μαχητική με σαφή προσανατολισμό σε αυτό το «θολό» τοπίο. Είναι λοιπόν επιτακτικό όσο και επείγον να πάρει αποφάσεις τέτοιες, που από τη μία να μην παραβαίνουν τις αρχές και τις αξίες της, να μην παραβιάζουν τις «κόκκινες» γραμμές και από την άλλη να είναι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες οι προτάσεις που θα καταθέτει»


«Όλο το πολιτικό σύστημα είναι για την… “εντατική”»
Μιλάμε επομένως για σχήμα συγκροτημένο αμιγώς από κομματικό πολιτικο-ιδεολογικό υλικό. Και επειδή όπως έλεγε ο Γεώργιος Παπανδρέου (ο Γέρος της Δημοκρατίας βέβαια), «κυβερνήσεις έχουν όλα τα καθεστώτα, αντιπολιτεύσεις μόνον αι Δημοκρατίαι» και η εικόνα της αντιπολίτευσης δεν είναι η αρίστη πασών. Η Αξιωματική Αντιπολίτευση από τον Ιανουάριο ως τον Σεπτέμβριο έχασε 200.000 ψηφοφόρους. Εξίσου σοβαρό ότι το νεοφανές Ποτάμι, “γέννημα – θρέμμα” του συστήματος, που σε 48 ώρες το εκτίναξε στις 8 εκατοστιαίες μονάδες, έχασε στο επτάμηνο 150.000 ψηφοφόρους. Τελικά ολόκληρο το πολιτικό σύστημα είναι για την “εντατική” και ακολούθως για τις “μονάδες …αποκατάστασης”.
Το ότι εξάλλου οι μισοί Έλληνες απαξίωσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα (-1.000.000 σε σχέση με τον Ιανουάριο) ενώ, ταυτόχρονα, στη ΝΔ γύρισαν την πλάτη τουλάχιστον 1.500.000  ψηφοφόροι από τα 3.300.000 που ψήφισαν τον Κώστα Καραμανλή,   δείχνει, αφενός, την παρούσα γενική παθογένεια της χώρας και, αφετέρου, το διαζύγιο του κεντροδεξιού χώρου, τη λαϊκής δεξιάς, όχι μόνο από τη ΝΔ,  αλλά και από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, που ενώ προσδιορίζονται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, αδυνατούν να εκφράσουν τα θέλω και τα οράματα όλων αυτών των πολιτών. 
«Αυτονόητο είναι ότι η Κυβέρνηση πρέπει να… κυβερνήσει!!!»
Στα αυτονόητα αυτής της ώρας ανήκει ότι η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να κυβερνήσει. Είναι ώρα πάντες οι συμμετέχοντες στα κοινά να  ανακαλύψουν ξανά τις αξίες ζωής που συνιστούν το «μυστικό» της Ελληνικής διάρκειας.
Το πολιτικό προσωπικό, κυβερνών και αντιπολιτευόμενο, απεχθάνεται οποιαδήποτε ενασχόληση με τα μείζονα κοινωνικά και οικονομικά θέματα που ταλανίζουν τον τόπο.
Το ΧΡΙΚΕ καλεί σε πανστρατιά όσους Έλληνες, χωρίς εκπτώσεις και παραλλαγές να δώσουμε τον αγώνα για την πατρίδα και λαό».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια