4ο ΕΑΡΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2016

 
Το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 διεξήχθη στο γήπεδο της Παλαγίας το 4ο ΕΑΡΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ,  το οποίο διοργάνωσαν τα Τμήματα Υποδομής του ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ Α.Ο. ΠΑΟΚ ACADEMY  ,ενός θεσμού που έχει πλέον καταξιωθεί  στα αθλητικά δρώμενα της πόλης μας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν φέτος 400 μικροί αθλητές των κατηγοριών Μπαμπίνι (γεν. 2009-2010) , Προτζούνιορ (γεν 2007-2008) Τζούνιορ (2005-2006) και Προπαιδικό (2003-2004),οι οποίοι χάρηκαν και διασκέδασαν σε μια αθλητική γιορτή  που σκοπό είχε να βιώσουν τα παιδιά την χαρά του αθλητισμού μέσα από δραστηριότητες τόσο ψυχαγωγικού όσο και εκπαιδευτικού χαρακτήρα.
69693315-4ecb-401b-9009-a119a46d0f23
    Από φέτος η εκδήλωση ήταν ολοήμερη στα πλαίσια της προσπάθειας του Συλλόγου για αναβάθμιση του ΦΕΣΤΙΒΑΛ..
    Στο Πρωινό πρόγραμμα  έλαβαν μέρος οι κατηγορίες Μπαμίνι και Προτζούνιορ των Ακαδημιών του Δήμου ( Α.Ο. Καππαδοκών, Ολυμπιακός, ΑΟ. Μαίστρου, i-soccer, Εθνικός , Θράκη Φερών και Ποντιακό Α.Ο.)  Αναλυτικά η εκδήλωση ήταν χωρισμένη σε τρία μέρη: α) τα παιχνίδια φιλίας στα οποία οι μικροί αθλητές συμμετείχαν σε διάφορα παιχνίδια με ομάδες που ήταν μικτές δηλαδή  απαρτίζονταν  από παιδιά από όλες τις Ακαδημίες , θέλοντας έτσι να περάσουμε το μήνυμα πως ο αθλητισμός είναι χαρά και γιορτή και πως με τον αντίπαλο δεν πρέπει να μας χωρίζει τίποτα, β) το αγωνιστικό Τουρνουά , το οποίο έγινε χωρίς βαθμολογία και τελικό νικητή , καθώς σκοπός μας είναι να δείξουμε πως ειδικά στις μικρές ηλικίες  σημασία έχει η συμμετοχή και η χαρά που απορρέει από αυτήν και όχι το αποτέλεσμα και  όπου φυσικά νικητές είναι όλα τα παιδιά και  γ) τελετή λήξης και απονομές αναμνηστικών διπλωμάτων και μεταλλίων, που χαροποίησε ιδιαίτερα τους μικρούς αθλητές.
919f9ba0-393c-468c-913c-78b58e2526ae
  Στο Απογευματινό πρόγραμμα έλαβαν μέρος οι κατηγορίες Τζούνιορ και Προπαιδικό  σε ένα πιο αγωνιστικό Τουρνουά και συμμετείχαν τα Τμήματα Υποδομής του Π.Α.Ο.Κ.   ,της SKODA Ξάνθη , του Σπάρτακου (ΑΕΚ ΡΟΔΟΠΗΣ) και του Ποντιακού Α.Ο.  . Όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο της Παλαγίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πολύ υψηλού επιπέδου Τουρνουά  που βρήκε νικήτρια και στις δύο κατηγορίες την SKODA Ξάνθη και την ομάδα Τζούνιορ του Ποντιακού Α.Ο να καταλαμβάνει την δεύτερη θέση στην κατηγορία της.
   Παράλληλα είχαμε και την τιμητική βράβευση δύο σπουδαίων ποδοσφαιριστών που αγωνίστηκαν στον Π.ΑΟ.Κ.  του Κυριάκου Αλεξανδρίδη  και του δικού μας Νίκου Αλαβάντα (ο οποίος αγωνίστηκε και στην Εθνική) , από τον Δήμαρχό  Ε.Λαμπάκη .
c48b9434-ac5d-4b48-947f-2ba6301dfe5f

  Το  Δ.Σ. του Ποντιακού Α.Ο  ευχαριστεί εκ βάθους καρδίας τον Δήμαρχο Ε.Λαμπάκη  και τους υπεύθυνους του Δήμου που ενέταξαν το ΕΑΡΙΝΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ  στο πρόγραμμα των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ της πόλης δείχνοντας με αυτό τον τρόπο ευαισθησία αλλά και όραμα με προοπτική για τον αθλητισμό υποδομής . Επίσης ‘ένα τεράστιο ευχαριστώ για τους 30 εθελοντές χάρη στους οποίους εξασφαλίστηκε η οργανωτική επιτυχία του  ΦΕΣΤΙΒΑΛ , στο  Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Παράρτημα Έβρου , στην ΜΕΡΑΡΧΙΑ για την παροχή σκηνών και στους Διαιτητές Ουζουνίδη Γιώργο , Κωστακιώτη Δημήτρη, Μαγγίνα Δημήτρη και Τρυπή Γιώργο