Η επίθεση στον Κωστή Χατζηδάκη στην ανασκόπηση της Monde

Μπορεί να συνέβη στο τέλος της χρονιάς, ωστόσο η βίαιη επίθεση στο πρώην υπουργό και νυν βουλευτή της Νέα
...Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο διαδήλωσης διαμαρτυρίας, «πρόλαβε» όχι μόνο να κάνει το γύρο του κόσμου αλλά και να συγκαταλεχθεί στις φωτογραφικές ανασκοπήσεις της χρονιάς, σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα LeMonde.
Κάπου ανάμεσα στον καταστροφικό σεισμό στη Χιλή, το πρωτοφανές κρύο στην Ευρώπη και το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Αφρική, ξεπροβάλλει η εικόνα του ματωμένου Κωστή Χατζηδάκη, από την 15η Δεκεμβρίου, ημέρα γενικής απεργίας και διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στον προϋπολογισμό λιτότητας αλλά και στις διατάξεις του μνημονίου που υλοποιεί η κυβέρνηση με νόμους εξπρές.
«Αυτή η εικόνα απαθανατίζει τη σκληρή πραγματικότητα και την ένταση των διαμαρτυριών», λέει η Kathy Ryan, υπεύθυνη εικονογράφησης στους New York Times.
Μεταξύ των άλλων φωτογραφιών, ξεχωρίζουν:
-          Αυτή του ιδρυτή του WikiLeaks Julian Assange, στο πρωτοσέλιδο της Le Monde, που τον
ανακήρυξε πρόσωπο της χρονιάς.
-          Ένας νεαρός Silvio Berlusconi του 1977 σε ασπρόμαυρο φόντο και ένα όπλο Magnum να βρίσκεται πίσω του, πάνω στο τραπέζι.
-          Η Μόσχα να αχνοφαίνεται πίσω από τους πυκνούς καπνούς πυρκαγιάς που κατέκαψε τεράστιες δασικές και όχι μόνο εκτάσεις.

Le Monde
Le Monde
Le Monde
Le Monde
http://www.epikaira.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια