ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΣΕΕ ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ


Επιστολή στον Διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο απέστειλε σήμερα η ΓΣΕΕ με την οποία ζητά την άμεση ανάκληση εγγράφου του ΙΚΑ προς τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με το οποίο τίθεται χρονικός περιορισμός στο δικαίωμα αναγνώρισης πλασματικών χρόνων για τη λήψη μειωμένης σύνταξης.
Συγκεκριμένα με το έγγραφο, ορίζεται ασφυκτική προθεσμία έως την Τετάρτη 1η Μαίου για υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης με αναγνώριση πλασματικών χρόνων, αλλιώς χάνεται το δικαίωμα συνταξιοδότησης.
Η άμεση ανάκληση του εγγράφου είναι επιβεβλημένη ώστε να αποτραπούν οι δυσμενείς συνέπειες που αυτό συνεπάγεται.
 Προς
Τον Διοικητή του ΙΚΑ
κ. Ρ. Σπυρόπουλο
Θέμα: «Ανάκληση εγγράφου του ΙΚΑ με αρ. πρωτ. Σ40/97/23.04.2013 για χρονικό περιορισμό δικαιώματος αναγνώρισης πλασματικών χρόνων για λήψη μειωμένης σύνταξης»
Κύριε Διοικητά,
Με το με αριθμό πρωτ. Σ40/97/23.04.2013, εξαιρετικά επείγον έγγραφο του Τμήματος Κύριας Σύνταξης της Διεύθυνσης Παροχών του ΙΚΑ προς όλα τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ουσιαστικά αναιρείται η έννοια της θεμελίωσης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, όπως έχει ερμηνευτεί από τα ανώτατα Δικαστήριά μας. Ειδικότερα, ορίζεται ασφυκτική προθεσμία 7 ημερών από την έκδοση του παραπάνω εγγράφου, δηλαδή, μέχρι την 1 Μαΐου 2013 για υποβολή αίτησης συνταξιοδότησης με αναγνώριση πλασματικών χρόνων του άρθρου 40 του ν.3996/2011, αλλιώς χάνεται το δικαίωμα συνταξιοδότησης. Να σημειωθεί ότι η σύντομη αυτή προθεσμία συμπίπτει με Μεγάλη Εβδομάδα και Πρωτομαγιά.
Έτσι, όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα και δικαιούνται σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 12 άρθρου 10 του ν.3963/2010, σύνταξη (σύμφωνα με όσα ισχύουν κατά τη συμπλήρωση των 10.000 ημερών ασφάλισης), χάνουν το σχετικό δικαίωμα, αν δεν υποβάλλουν αίτηση συνταξιοδότησης με αναγνώριση πλασματικού χρόνου, μέχρι 30 Απριλίου 2013.
Η προθεσμία της 30ης Απριλίου 2013 είναι αυθαίρετη, εισάγει ανισότητες και δεν στηρίζεται  σε καμία διάταξη νόμου, ούτε στους κανόνες της χρηστής διοίκησης.
Για τους λόγους αυτούς, πρέπει να ανακληθεί άμεσα αυτό το έγγραφο, προκειμένου να αποτραπούν οι δυσμενείς συνέπειες που αυτό συνεπάγεται.
                              Για τη Γ.Σ.Ε.Ε.
        Ο Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας
Γιάννης Παναγόπουλος                       Νικόλαος Κιουτσούκης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια