Αναβολή ζήτησε η Εθνική Τράπεζα για την Τράπεζα Ανατολής. Απούσα η Τράπεζα της Ελλάδος.

Στην εκδίκαση μιας πολύ “απλής” υπόθεσης, όπως διατείνεται η Εθνική Τράπεζα, η νομική της ομάδα ζήτησε για μία ακόμη φορά αναβολή, επιλέγοντας να αποφύγει την κατ’ ουσία αντιπαράθεση για την υπόθεση. Είναι άκρως αντιφατικό το γεγονός ότι η επίσημη θέση της τράπεζας είναι πως δεν υπάρχει καν θέμα και ότι οι μετοχές της Τράπεζας Ανατολής δεν έχουν αξία, αλλά από την άÎ �λη οι δικηγόροι της φροντίζουν να μην εμφανίζονται εκεί που είναι το πλέον σημαντικό, στις δικαστικές αίθουσες.
H πρόσφατη εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων επίδειξης εγγράφων είχε οριστεί για τις 20 Αυγούστου 2013. Σε αυτήν οι αιτούντες ζητούσαν να λάβουν αντίγραφα των ισολογισμών και των υπολοίπων εγγράφων της ειδικής εκκαθάρισης της Τράπεζας Ανατολής που θα έπρεπε να έχουν δημοσιευτεί στον Ελληνικό και ξένο Τύπο και στο Δελτίο Ανωνύμων Εταιρειών πριν από 77 χρόνια. Αυτή είναι μια πολύ απλή διαδικασία και η νομική ομάδα της Εθνικής Τράπεζας το μόνο που θα έπρεπε να κάνει, είναι να εμφανίσει τα έγγραφα από τη στιγμή που είναι τόσο σίγουρη για την ορθότητα των επιχειρημάτων της.
Αντίθετα, αυτό που έγινε ήταν να εμφανιστεί ως νομική εκπροσώπηση της Εθνικής Τράπεζας μια νέα δικηγόρος, η οποία ξεκαθάρισε πως δεν γνώριζε τίποτα για το θέμα, και ότι ο μόνος δικηγόρος της Εθνικής Τράπεζας, ο οποίος έχει εμβαθύνει στην υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής, είναι ο κ. Ιωάννης Λιναρίτης. Βέβαια, αν και τα ασφαλιστικά μέτρα είχαν επιδοθεί μέσα στις ημερομηνίες που είχαν οριστεί, ο κ. Λιναρίτης φρόντισε να λείπει για διακοπές…

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΖΗΤΗΣΕ ΑΝΑΒΟΛΗ ΛΟΓΩ “ΒΟΥΤΙΩΝ”

Το αίτημα λοιπόν της Εθνικής Τράπεζας ήταν να δοθεί αναβολή στην εκδίκαση με το αιτιολογικό ότι “ο Αύγουστος είναι ο μήνας που οι Έλληνες κάνουν τα μπάνια τους”, σύμφωνα με την δικηγόρο της Εθνικής Τράπεζας κας Γεωργίας Γεωργίου και “αν ο κ. Ιωάννης Λιναρίτης το γνώριζε νωρίτερα θα φρόντιζε να είναι εκεί, γιατί δυστυχώς βρίσκεται σε προγραμματισμένες διακοπές”. Αντίθετα με τη νομική ομάδα της Εθνικής Τράπεζας, οι δικηγόροι της άλλης πλευράς και φυσικά ο δικαστής ήταν στη θέση τους, παρά τις καλοκαιρινές διακοπές κα ι τις υψηλές θερμοκρασίες.
Ο δικαστής που είχε οριστεί έδωσε την πρώτη αυτή αναβολή και ίσως να ήταν και το ορθό, από τη στιγμή που ολόκληρη Εθνική Τράπεζα με ένα εξαιρετικά οργανωμένο νομικό τμήμα και έμμισθους δικηγόρους σε ολόκληρη την Ελλάδα, δεν είχε άλλον δικηγόρο να την εκπροσωπήσει σε αυτήν την πολύ “απλή” υπόθεση. Το περίεργο θα ήταν αν δεν είχε δοθεί η αναβολή, οπότε θα αναγκαζόταν μια νέα δικηγόρος, χωρίς καμία γνώση για το θέμα – κατά δήλωση της – να εκπροσωπήσει την Εθνική Τράπεζα στην υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής.
Το τραγελαφικό είναι ότι η Εθνική Τράπεζα είχε περίπου 80 χρόνια να προετοιμάσει την υπεράσπιση της και θα έπρεπε να έχει διαθέσιμα τα έγγραφα που να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς της, μια και βρίσκεται σε πολλαπλές δικαστικές διαμάχες εδώ και δύο χρόνια για το θέμα. Κατά συνέπεια, οποιοσδήποτε δικηγόρος με την απλή επίδειξη των εγγράφων αυτών, αφού μελετούσε την υπόθεση για μία εβδομάδα, θα μπορούσε να την κερδίσει. Αν βέβαια ήταν τόσο “απλά” τα πράγματα.
Το εντελώς τραγικό όμως είναι ότι....

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: http://banquedorient.org/web/?p=2800

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια