Ο Τ. ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΟΝ Α. ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

«Η ΝΔ θα πρέπει να κάνει εκλογικό «άνοιγμα» στα δεξιά της, όπου βρίσκεται ένα ποσοστό της τάξης του 16,5%», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Τάκης Μπαλτάκος, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής».

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ο Τάκης Μπαλτάκος υποστηρίζει ανοιχτά τη «συνεργασία» της ΝΔ με την ακροδεξιά. Ο ίδιος άλλωστε, έχει πολλάκις δηλώσει αντικομμουνιστής και όπως αποδείχτηκε από το πολυθρύλυτο βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγο καιρό, ήταν ο δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ ΝΔ και Χρυσής Αυγής.

Επεσήμανε τα εξής: «ο στόχος είναι ένας και οι δρόμοι πολλοί. Έχουμε ήδη στα δεξιά μας ένα 16,5% του εκλογικού σώματος να μας περιμένει. Ως που θα φτάσει αυτό το ποσοστό; Είναι κατακερματισμένο και πολιτικά ανεκμετάλλευτο. Θα αφήσουμε αυτά τα κομμάτια διάσπαρτα;» και τόνισε πως στο πλαίσιο ενός ευρύτερο προσκλητηρίου της Κεντροδεξιάς είναι ανοιχτή η πόρτα και για τον Γ. Καρατζαφέρη.

Σε ερώτηση σχετικά με το το αν η ΝΔ πρέπει να πάει σε εκλογές ο Τάκης Μπαλτάκος απάντησε: «Γιατί; Για να τις χάσει; Για να έρθει στην εξουσία η Αριστερά;».

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο πρώην ΓΓ της κυβέρνησης εκφράζεται με άκρως ειρωνικό τρόπο για την Αριστερά και επικαλείται ήρωες της Πηνελόπης Δέλτα για να τονίσει ότι δεν έχει αποχωρήσει από την πολιτική.

«Ιστορική η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Τάκης Μπαλτάκος χαρακτήρισε ιστορική στιγμή τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές σημειώνοντας πως για πρώτη φορά η Αριστερά και η Κεντροαριστερά μπορούν να σχηματίσουν μια παντοδύναμη κυβέρνηση με 174 έδρες.

Ωστόσο, έσπευσε να δηλώσει τα εξής: «δεν θα τα καταφέρουν όμως, όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ ΤΟ 1945. Θα έχουμε νέα «Συμφωνία της Βάρκιζας». Πάλι θα παραδώσουν τα όπλα» και προέβλεψε ότι θα επέλθει οξύτατη κρίση και φαρμακερή διχόνοια στην Αριστερά και την Κεντροαριστερά, ενώ τόνισε πως αν τελικά τα καταφέρουν θα πρόκειται για μια θλιβερή εξέλιξη.

Ο πρώην γγ της κυβέρνησης επισημαίνει ότι δεν τον ξάφνιασε το ποσοστό της Χρυσής Αυγής επιμένοντας ότι οφείλεται στην εσφαλμένη λογική των αντιπάλων της που επιχείρησαν να την δαιμονοποιήσουν και συμπλήρωσε ότι η ΝΔ μπορεί να ανακάμψει «αν απαλλαγεί από το σφιχταγκάλισμα με τη Μέρκελ και τον Ράιχενμπαχ».

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια αποχώρησης του Γ. Στουρνάρα από την κυβέρνηση, ο πρώην ΓΓ της κυβέρνησης υποστηρίζει πως ο υπουργός εργάστηκε σκληρά για τους Έλληνες αλλά δεν άκουσε την αγωνία τους.

Τέλος, ερωτηθείς για το αν έχει μιλήσει με τον Α. Σαμαρά είπε είναι προσωπικό δεδομένο και δεν απαντά.
neaellada.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια