ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ !


Καταιγιστικές οι εξελίξεις που ακολούθησαν τις λαϊκές αντιδράσεις στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου…Και, βροχή τα παραπλανητικά διλήμματα. Το μόνο βέβαιο είναι πως ανακαλείται το δημοψήφισμα (που σε καμια περίπτωση θα ήταν δεσμευτικό για την κυβέρνηση), είτε το αποσύρει ο ΓΑΠ είτε καταψηφιστεί αύριο η κυβέρνησή του.
Ο ΓΑΠ αφού προκάλεσε διεθνή αναστάτωση με την προκήρυξη δημοψηφίσματος (που ΟΛΟΙ οι του ΠΑΣΟΚ επευφήμησαν). Αφού ανακάλεσε την αρχική του πρόταση για “ναι ή όχι στη δανειακή Σύμβαση της 27/10″ και την επεξέτεινε σε ”ναι ή όχι στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση” . Έδωσε την ευκαιρία στους Τροϊκανούς μπράβους των τραπεζιτών (Μέρκελ,Σαρκοζί,Λαγκάρντ), να θέσουν τον ανοιχτό εκβιασμό, ταυτίζοντας την αποδοχή της Σύμβασης με την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και αναστέλλοντας την υπεσχημένη καταβολή 8 δις  νέου δανείου. Κοντολογίς, εφόσον σύμφωνα με δημοσιεύματα από το Γενικό Λογιστήριο του
Κράτους, τα διαθέσιμα του δημοσίου επαρκούν μέχρι τα μέσα του Νοεμβρίου, τότε ο βρόγχος υποταγής ολόκληρης της χώρας και των πολιτικών δυνάμεών της, γίνεται ασφυκτικός!
Για να προσανατολιστούμε, υπό τον τρομακτικό και τρομοκρατικό, θυελλώδη και θορυβώδη, βομβαρδισμό, ιδιοτελούς και κατευθυνόμενης παραπληροφόρησης από τα διατεταγμένα “παπαγαλάκια” των κομμάτων και των Μ.Μ. Εξαπάτησης που υφιστάμεθα, ας εξετάσουμε τα αντικειμενικά δεδομένα μας:
1) Η συμφωνία της 27/10, ουδεμία λύση δίνει στο δημοσιονομικό μας πρόβλημα χρέους. Αντίθετα, επιβάλλει 30 ετών επικυριαρχία από ευρωπαίους επιτρόπους στην Ελλάδα και  εκποίηση του ενεργειακού αποθέματός μας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ( με το περιβόητο πρόγραμμα “Ήλιος”), αποσκοπεί στη  δήμευση συνολικά του δημοσίου πλούτου. Υποχρεώνει επίσης τις τράπεζες σε αλλαγή ιδιοκτησίας και συνεπώς στην αρπαγή του ενεργητικού τους σε απαξιωτικές τιμές (π.χ. με 0,64 € / μετοχή eurobank αγοράζεται μετοχή ΕΛΠΕ  των 6,00 ευρώ που η τράπεζα αυτή, κατέχει στο χαρτοφυλάκιό της). Και, βέβαια, οι μισθωτοί και συνταξιούχοι εξωθούνται στην φτώχεια και στην ανεργία, η μεσαία τάξη εξολοθρεύεται επίσης, λόγω απαξίωσης όλων των  στοιχείων περιουσίας (ακίνητα, εμπορεύματα, μετοχές). Τέλος, τεράστια ζημιά υφίστανται τα ασφαλιστικά ταμεία, με δραστικά επακόλουθα στις συντάξεις.
2) Η πιθανή στάση πληρωμών εκ μέρους της Ελλάδας, πέρα από το πλήγμα ή την καταστροφή στους κατόχους των ομολόγων, βασικά θα απογειώσει την υφιστάμενη κρίση χρέους της Ιταλίας και Ισπανίας, που αθροιστικά, είναι μη διαχειρίσιμη από την Ευρωζώνη. Γενικότερα δε, θα προκαλέσει νέα διεθνή ένταση καχυποψίας και αναξιοπιστίας, με τα τεράστια ελλείμματα και χρέη σε ΗΠΑ, Αγγλία, Ιαπωνία, να καταρρέουν, την  ύφεση να εδραιώνεται,  με άγνωστα επακόλουθα. Φυσικά, για να αποτραπούν αυτά, οι άσπονδοι φίλοι της Ευρώπης ή/και της Γερμανίας που θέλει να ηγεμονεύσει, θα αναμειχθούν. Το αίτημα καταβολής των γερμανικών πολεμικών οφειλών, αναδεικνύεται επειγόντως απαιτητό. Αλλά και η γαλλογερμανική σύγκρουση θα οξυνθεί λόγω των επιπτώσεων στις τράπεζές τους. Ήδη υφέρπει η φήμη πως η Γαλλία κρύβει χρέη της ενώ αίφνις, το γερμανικό κρατικό λογιστήριο ανακάλυψε λάθος (;) και διέγραψε δημόσιο χρέος 55 δις (πενήντα πέντε! όσο το 1/6 ή 17% του ελληνικού). Η διάσπαση της Ευρωζώνης αλλά και η διάλυση της Ε.Ε. θα επικαιροποιηθεί! 
3) Οι εκλογές, με το ισχύον κομματικό κατεστημένο, σε τι θα ωφελήσουν; Αφού ήδη εν μέσω κρίσης ούτε συμφωνούν μεταξύ τους ούτε και απορρίπτουν τα προνόμιά τους. Μόνο διανομή του ΠΑΣΟΚικού πτώματος  επιδιώκουν και σε τίποτε εξυπηρετούν την χώρα μας. Δυστυχώς όμως, αυτές φαίνονται αναπόφευκτες αφού ο Πρόεδρος, που θα μπορούσε να ζητήσει μια κυβέρνηση ” εθνικής σωτηρίας” από αδέκαστους-ακομμάτιστους Έλληνες πατριώτες, παραμένει κι αυτός δέσμιος του κόμματος και της ιδιοτέλειάς του. Τίποτε όμως δεν θα αλλάξουν κι ουδείς θα αποκτήσει αυτοδυναμία. Η περιδίνηση της χώρας μας στην κρίση θα συνεχίσει. Ο λαός όμως, που τόσα έχει υποφέρει και τόσο έχει αγωνιστεί,  θα έχει επανεγκλωβιστεί στην κομματοκρατία ή… στην παραίτηση, της αποχής και του άκυρου!
4) Από την πλευρά της Ελλάδας πάντως, η στάση πληρωμών και η μη αποδοχή της τελευταίας Σύμβασης, θα την αποδεσμεύσει από τον βραχνά του χρέους. Επίσης, δεν την υποχρεώνει σε έξοδο από το ευρώ. Και, μπορεί να προχωρήσει σε προνομιακές συμφωνίες με τρίτους (π.χ. Ρωσία, Κίνα κ.ά.), εφόσον οι Ευρωπαίοι αρνούνται να μας συνδράμουν. Προϋπόθεση εδώ είναι, ηακύρωση του μνημονίου του 2010! Γι’ αυτό τον σκοπό, επιβάλλεται δημοψήφισμα. Πόσο λοιπόν θέλουν Μέρκελ-Σαρκοζί να δούν, αιτιολογημένα και με υπαιτιότητά τους, να ξεσηκώνεται ένα κράτος-μέλος και να κάνει συμφωνίες με ανταγωνιστές τους καθώς η ΕΕ ταλανίζεται από την ασυνεννοησία; Πρέπει όμως η χώρα, με έκτακτα μέτρα ωσότου επανέλθει η ροή ρευστότητας, να  είναι σε θέση για 2 μήνες, να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών. Προκρίνεται σε τέτοια περίπτωση η αναγκαστική δέσμευση των αποθεμάτων τροφίμων και καυσίμων, η επιβολή περιοριστικών μέτρων κατανάλωσης ενέργειας (για την εξοικονόμηση καυσίμων) κ.ά. Ίσως και η αναγνώριση και κήρυξη  “κατάστασης έκτακτης ανάγκης”,η ενεργοποίηση  θεσμών αλληλεγγύης και τάξης, με στήριξη στο στρατό,στην εκκλησία, στους δήμους, στον εθελοντισμό και στον πατριωτισμό των Ελλήνων.
Συνοψίζοντας:
  • Ο ΓΑΠ καταρρέοντας, δίνει αφορμή κι άλλη μια ευκαιρία στους Τροϊκανούς, εκβιαστικά να επιτεθούν στους Έλληνες.
  • Τα κόμματα επιδιώκουν εκβιαστικά τον εξαγνισμό τους, με αναβάπτισή τους σε εκλογές.
  • Ο λαός, εμβρόντητος από την αγριότητα και την αδιαντροπιά των κομματαρχών, παραπαίει υπό την οικονομική εξαθλίωση κι ίσως συρθεί στην παράταση των μαρτυρίων του.
  • Πρέπει να ακυρωθεί το μνημόνιο, να απορριφθεί η Σύμβαση, να συνάψουμε νέες διεθνείς συνεργασίες,να απαιτήσουμε τις γερμανικές πολεμικές οφειλές. Τέτοιο δημοψήφισμα, χρειάζεται  και θέλουμε!
  • Απαιτείται κυβέρνηση αδέκαστων-ακομμάτιστων Ελλήνων πατριωτών. Και, συνταγματική αναθεώρηση, από Συντακτική Εθνοσυνέλευση.
Με αυτά κατά νού, να ετοιμαστούμε για αγώνα μαραθώνιας επιμονής κι αντοχής!

Ν.Καραβαζάκης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια